« Iza ogledala
objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana
STVARNO?

Zašto su šezdesete bile pune NLO-a?

Svi istražni napori, na svim razinama klasifikacije, zaključili su da su većina viđenja obični objekti i pojave i rezultat pogrešne identifikacije... yeah, right...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

SAD

,

NLO

,

šezdesete

,

UFO

Ako ćemo pravo, NLO-i su postojali od pradavna vremena i uvijek se o njima govorilo ispod glasa, no nagli porast broja viđenja NLO-a u 1960-ima vjerojatno je uzrokovan testovima naprednih američkih špijunskih zrakoplova i svemirske tehnologije, stoji u najnovijem izvješću Pentagona. Dužnosnici su objavili da "nema dokaza" da je američka vlada imala interakcije s izvanzemaljcima.

Većina viđenja NLO-a bili su obični objekti sa Zemlje, navodi se u izvješću podnesenom Kongresu. Glasnogovornik Pentagona rekao je da su dužnosnici pristupili izvješću "na otvoren način", ali "jednostavno nisu pronašli dokaze o izvanzemaljskim posjetiteljima".

"Svi istražni napori, na svim razinama klasifikacije, zaključili su da su većina viđenja obični objekti i pojave i rezultat pogrešne identifikacije", rekao je general bojnik Pat Ryder novinarima. Također je naglašeno da izvješće neće razuvjeriti one koji vjeruju u to da su se izvanzemaljci spustili na Zemlju.

"Pojava televizijskih programa, knjiga, filmova i golema količina sadržaja na internetu i društvenim mrežama usredotočenog na teme povezane s UAP-om najvjerojatnije je utjecala na javni diskurs o ovoj temi i učvrstila takva uvjerenja u nekim dijelovima stanovništva", navodi se u izvješću. Prema anketi Gallupa iz 2021. nešto više od 40% Amerikanaca misli da su izvanzemaljske letjelice posjetile Zemlju.

"Normalni fenomeni"

Izvješće objavljeno u petak nadovezuje se na objavu Pentagona iz 2022. da tadašnji novoosnovani Ured za rješavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao da su izvanzemaljci posjetili ili srušili se na Zemlju.

"Iako su mnoga brojna izvješća o NLO-ima ostala neriješena ili neidentificirana, AARO procjenjuje da bi se, kad bi bilo dostupno više kvalitetnijih podataka, većina tih slučajeva mogla identificirati i svrstati pod normalne objekte ili fenomene", piše u izvješću.

Dodaje se da u popularnoj kulturi postoji snažan narativ da je vlada ili neka njezina tajna organizacija pronašla nekoliko "izvanzemaljskih letjelica i izvanzemaljskih bioloških ostataka" i da provodi programe "obrnutog inženjeringa" pronađene tehnologije.

"AARO je ustanovio, na temelju dosadašnjih informacija, da su netočne tvrdnje koje uključuju konkretne ljude, poznate lokacije, tehnološke testove i dokumente navodno uključene ili povezane s obrnutim inženjeringom ili izvanzemaljskom tehnologijom", navodi ured.

09.03.2024. 17:52:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    10.03.2024. 16:47
    alieni voljeli 60e
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh