« Život
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Volimo ono što najviše gledamo

Zašto su nekim ženama privlačni feminizirani muškarci

Djevojke koje pohađaju ženske škole više privlače dječaci feminiziranog izgleda, tvrde istraživači.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

muškarci i žene

,

istraživanje

,

privlačnost

Naime, studija Sveučilišta St. Andrews sugerira kako obrazovanje tih djevojaka ima znatan utjecaj na ono što smatraju atraktivnim. Dječaci iz striktno muških škola nisu toliko podložni  tom efektu, premda je studija pokazala da preferiraju društvo dječaka s izražajnijim muškim crtama lica.

Efekt je bio slabiji ako bi djeca kod kuće imala društvo suprotnog spola, dakle dječaci sestre, a djevojčice braću.  Istraživači smatraju da rezultati sugeriraju kako tzv. ˝vizualna dijeta˝, tj. ono što osoba najčešće vidi u mlađoj dobi određuje termine privlačnosti.

Ispitali su 240 djece u dobi od 11 do 15 godina, koja su pohađala mješovite ili škole isključivo za dječake i djevojčice, kako bi odredili segmente privlačnosti. Zaključili su da djevojke iz ženskih škola u usporedbi s onima iz mješovitih imaju veću sklonost ka feminiziranim crtama lica kod dječaka. Dječaci iz muških škola pokazali su sklonost ka izražajnijim crtama lica kod muškaraca, ali se nisu bitno razlikovali u rangiranju atraktivnosti ženskih lica.

˝Zanimljivo, no najslabija karika 'vizualne dijete' bila je u načinu na koju su dječaci ocijenjivali ženska lica˝, dodao je dr. Tamsin Saxton, voditelj istraživanja. ˝Razlog tomu može biti taj što je ženstvenost jedna od glavnih značajki privlačnosti žene, ili možda zbog toga što čak i u muškim školama, dječaci oko sebe ipak vide ženska lica, npr. na učiteljicama˝, objašnjava Saxton.

Prijašnje studije sugerirale su da žene za duže veze preferiraju muškarce s feminiziranim crtama lica, poput Leonarda DiCapria ili Judea Lawa.

29.08.2009. 13:08:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh