Metro-portal.hr

objavljeno 23.07.2016. 12:31:00
EHH ...

Zašto su neki ljudi privlačniji komarcima?

Ljeto i komarci neraskidivo su povezani, a kako svako malo nastane neka panika zbog bolesti koje prenose, evo činjenica o tome tko ih više privlači

Par razloga zašto možda baš vas stalno bodu ...
Par razloga zašto možda baš vas stalno bodu ... (DeviantArt)

Komarci teško mogu biti nečije omiljene životinjice, jer ove krvopije izluđuju stvarno svaku osobu na ovome svijetu, no ima i onih koji su im naročito slatki ... znate li zašto? Ako ne znate, provjerite jeste li vi među omiljenim žrtvama komaraca:

Krvna grupa nula - komarci čak imaju i omiljenu krvnu grupu. U pitanju je nulta krvna grupa ili grupa nula. Čini se kako je razlog tomu poseban miris koji osobe s tom krvnom grupom ispuštaju.

Trudnoća - ženke komaraca imaju posebno osjetilo kojim vide ugljični dioksid kako bi lakše pronašle žrtvu u mraku. Ako se pitate kakve to veze ima s trudnicama, odgovor je - buduće majke izdišu 21 posto više ugljičnog dioksida nego ostali ljudi.

Znojenje . mliječna kiselina još je jedna od tvari koja privlači komarce. Stvara se tijekom fizičke aktivnosti, a izlučujemo je putem znoja.

Tek toliko da znate - komarce, osim znoja, privlači i tjelesna toplina, pa je jednostavno zaključiti kako će krvopije dvostruko jače željeti piti krv nekoga tko se bavi nekom fizičkom aktivnošću.

23.07.2016. 12:31:00
http://metro-portal.hr/zasto-su-neki-ljudi-privlacniji-komarcima/99257/