« Iza ogledala
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
SPOOKY

Zašto sedam ljevičarskih predsjednika u Južnoj Americi ima rak?

Bizarna činjenica da je u zadnje tri godine čak sedam predsjednik država koje se suprotstavljaju interesima SAD dobilo neki oblik raka

Castro je upozorio Chaveza
Castro je upozorio Chaveza (Arhiva)
Više o

Hugo Chavez

,

Fidel Castro

,

Rak

,

Fernando Lugo

,

Evo Morales

,

Luiz Inacio Lula da Silva

,

Latinska Amerika

,

Juan Manuel Santos

,

Rafael Correa

,

Dilma Rousseff

,

Christina Kirchner

,

predsjednici

,

Alberto Fujimori

Hugo Chavez može biti živopisan, lud i kako god ga željeli opisati, no u nekim bi svojim bombastičnim tvrdnjama mogao biti u pravu. Upravo je Chavez, uz dežurne teoretičare zavjera, upozorio svijet da je u zadnje tri godine sedam socijalističkih vođa zemalja Latinske Amerike oboljelo od raka.

OK, stres i sve što okružuje radna mjesta predsjednika ovih turbulentnih zemalja nije zanemariv, ali da baš samo oni koji se suprotstavljaju interesima SAD dobiju rak zvuči kao priča iz opusa autora horror sci-fi autora ili Stephena Kinga. Ipak, radi se o stvarnom životu.

Za Chavezove probleme zna cijeli svijet, više se puta liječio od agresivnog karcinoma za koji javnost još ne zna točne informacije, no pretpostavlja se da se radi o rabdomiosarkomu, tumoru mekog tkiva. Spasio ga je već dva puta prijatelj Fidel Castro, čiji liječnici rade čuda ne samo na Chavezu, nego i na samom Fidelu.

Osim Chaveza, lista je impresivna. Prvo je brazilska predsjednica Dilma Rousseff objavila pred tri godine da ima limfom, da bi godinu dana kasnije njen prethodnik Inacio Lula da Silva, njen bivši poslodavac kome je bila najbliža suradnica, obolio od raka grla. I jedan i drugi su izjavili da su izliječeni i dalje su u politici.

Christina Fernandez de Kirchner naslijedila je supruga na mjestu predsjednika Argentine, a na prošli Badnjak dobila je umjesto poklona dijagnozu raka štitnjače, Nakon što su argentinski liječnici izvadili štitnjaču predsjednice, ustanovili su da to nije rak, ali i da nemaju pojma što je zapravo bilo.

Pred dvije godine tadašnji paragvajski predsjednik Fernando Lugo obolio je od non-Hodgkinova limfoma, da bi nakon serije kemoterapija nadvladao bolest i liječnici prognoziraju potpuni oporavak.

Bivši peruanski predsjednik Alberto Fujimori zaglavio je nakon silaska s dužnosti u zatvoru na 25 godina u vrlo čudnovatom procesu, a uz to je ove godine dobio rak usne šupljine.

Predsjednik Kolumbije Juan Manuel Santos objavio je pred mjesec dana da ima rijedak oblik raka prostate.

Chavez je rekao da ga je Fidel osobno upozorio da pazi što jede i radi, jer da postoji razvijena tehnologija koja može izazvati rak, pa je Chavez s javnošću podijelio svoje sumnje da su navedene bolesti povezane s CIA-om, što SAD naravno opovrgavaju.

Ipak, za svaki slučaj, Chavez je jednak savjet i upozorenje poslao svom najvjernijem savezniku, predsjedniku Bolivije Evu Moralesu i predsjedniku Ekvadora Rafaelu Correu koji još uvijek nemaju rak.

Da je čudno, čudno je ...

11.11.2012. 11:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh