« Život
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
SPEEDY

Zašto se zaljubljujemo sve brže

Mali razgovori u kutu sobe nakon očijukanja zamijenjeni su chatovima na Fejsu ili Twitteru, koji je pretekao SMS

Sad je sve na struju :)
Sad je sve na struju :) (Shutterstock)
Više o

Facebook

,

SMS

,

Twitter

,

chat

,

zavođenje

,

zaljubljivanje

,

flertanje

Ne tako davno flertanje i zavođenje i dalje je bio posao koji se radio u tamnim zakutcima na tulumima i u klubovima, no to je izgleda polako na putu u povijest. Umjesto sjedenja do jutra u nekom parku i prepucavanja i očijukanja, danas su oči prikovane za ekrane.

Male noćne razgovore zamijenili su chatovi na Twitteru i Facebooku, a Twitter je u zadnje vrijeme postao toliko popularan da je pretekao telefonske pozive i SMS-ove. 

Nekad je za početak veze bio potreban onaj ključni trenutak kad se sretnu usne nakon dužeg ili kraćeg očijukanja, a danas je po izračunu pedantnih znanstvenika potrebno sljedeće:

- 224 tweeta
- 163 SMS-a
- 70 poruka na Facebooku
- 37 e-mailova
- 30 telefonskih poziva

No, sve ovo se može zbiti u samo par dana, tako da mladi sve brže ulaze u veze zahvaljujući brzini i dostupnosti novih tehnologija. 

Bila je potrebna samo jedna generacija da se vrijeme potrebno za ulazak u vezu prepolovi, pokazalo je istraživanje, jer su parovi stariji od 55 godina izjavili da je njima trebalo 78 dana, a mlađima od 25 danas to uspijeva za najviše 24 dana. 

Sve ovo je utjecalo i na famozno nepisano pravilo od tri dana koliko je do sada bilo potrebno čekati da vam potencijalni partner uzvrati prvi telefonski poziv. 

13.09.2013. 15:39:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    dušica
    13.09.2013. 16:47
    I tako slijedom ovog istraživanja svaki četvri brak se raspadne i prije nego što je dobio šansu za opstanak, a more djece sve više živi rastrzano između "brižnih" roditelja. Što brzo dođe brzo i prođe!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh