« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
SUKOB SVJETOVA

Zašto se muškarci boje kratke ženske kose?

I dok nam se sve frendice redovito dive novim kratkim frizurama, velika većina frajera ne priznaje bilo kakvu frizuru osim one duge i klasične. Zašto je tomu tako?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

kratka kosa

,

duga kosa

,

njega kose

,

muškarci i žene

Upitate li prosječnu ženu što misli o kratkoj kosi, vrlo će vam vjerojatno odgovoriti kako su kratke frizure kod žena vrlo sexy, moderne, hip i u trendu. Na kraju krajeva, pogledajte samo slavne glumice poput Michelle Williams ili Emme Watson, koje je kratka kosa preporodila iz djevojčica u prave vamp zavodnice.

Nažalost, ukoliko isto pitanje postavite prosječnom (heteroseksualnom) muškarcu, odgovor će najčešće biti potpuno drugačiji.

Ako ste se ikada našli u situaciji da razgovarate u nekakvom mješovitom društvancu o ženskim frizurama, zasigurno vam je dobro poznato da muškarci uglavnom ne vole kratku kosu. Mislite li da ovo nije slučaj, slobodno uzmite jednu sliku poznate glumice s dugom kosom, a onda i jednu s kratkom, pa ih pokažite kolegama na poslu i pitajte ih koja im je frizura draža.

Štoviše, muški odgovor neće ostati samo na potvrđivanju ove gore izrečene teze, već ćete vrlo vjerojatno čuti i niz dodatnih primjedbi kako žene s kratkom frizurom izgledaju kao frajeri.

Čak je i sama glumica Michelle Williams u intervjuu za magazin Elle rekla da su sve njene frendice i gay frendovi oduševljeni novom kratkom frizurom, ali da još nije upoznala hetero frajera koji joj je rekao isto.

Zbog čega je tomu tako i kakav to problem imaju muškarci sa kratkim ženskim frizurama?

Znanstvenici sa mađarskog Sveučilišta u Pečuhu proveli su istraživanje koje je potvrdilo kako 92 posto muiškaraca preferira dugu kosu u žene, a najvjerojatniji razlog tomu leži u nesvjesnom preferiranju dobrih ženskih gena, čiji je najbolji dokaz duga zdrava kosa (kojoj trebaju godine da naraste).

S druge strane, ukoliko na trenutak zaboravimo na taj biološki razlog, odgovor se možda doista krije u činjenici da muškarac naprosto ne želi da ga djevojka ili žena podsjećaju na druge muškarce.

Je li to fer ili ne, ostavljamo vama da sami prosudite. U međuvremenu, želite li se svidjeti prosječnom muškarcu, ostavit ćete vašu dugo uzgajanu grivu na glavi netaknutom.

03.04.2013. 17:47:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Patrik
  06.04.2013. 00:25
  Meni su ženske s kratkom kosom i više nego seksi, jednostavno očaravajuće :)
 2. avatar
  marija
  09.04.2013. 23:20
  da,ajmo uvijek slusati nase savrsene muskarce.dokazano je da su zene s kratkom kosom samopouzdanije i mnogo uspjesnije, tako da to sta ce mi jedna muskarcina reci, skroz je nebitno. po njihovom bi mi zene bile klasicne barbike!!!haallooo?21. st.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh