« Seks
objavljeno prije 8 godina
MMM

Zašto se ljeti više seksamo?

Ljeto je doba godine kad nam hormoni malo polude i imamo znatno veću potrebu za seksom

Ljeto nas pali
Ljeto nas pali (Arhiva)
Više o

seks

,

testosteron

,

želja

Ljeto nije vruće samo na otvorenom, nego i u našem tijelu prilično zakuha stvari, pa je jedna bostonska bolnica istražila razine hormona i došla do zanimljivog rezultata - sunce diže razinu testosterona za 120 posto.

Iako ne zvuči pretjerano romantično, zapravo se radi o činjenici da se više znojimo, a znoj donosi više razine spolnih hormona kod oba spola.

Žene su u mogućnosti osjetiti povišenu razinu testosterona u znoju , što će uznemiriti njihovu razinu estrogena i podići i njihovu seksualnu želju na višu razinu. Vjerovali ili ne, taj je miris privlačniji ženama od bilo kojeg parfema ili losiona poslije brijanja. 

Naravno, ovo ne znači da se muškarci ne trebaju tuširati tijekom ljeta ako žele seks, nego da je dovoljno i malo znoja da potakne željene reakcije kod žena. 

Štoviše, tuširanje hladnom vodom, za razliku od uobičajenog stereotipa, zapravo povećava želju za seksom poboljšavanjem cirkulacije, dižući razinu testosterona i estrogena. 

Uz to, tamniji ten muškaraca djeluje na biološki program kod žena koje takve ljude doživljavaju starijim, bogatijim i poželjnijim ulovom. Naravno, svoju ulogu ima i melanin svojim utjecajem na seksualnu želju kod oba spola. 

06.07.2013. 09:45:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    african
    11.01.2014. 03:45
    zato sto krv postane vrela
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh