« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
DIMA!

Zašto puše žene, a zašto muškarci

Kao i u svemu ostalom u životu, i ovdje postoje razlike između muškaraca i žena

Puši se iz raznih razloga
Puši se iz raznih razloga (Arhiva)
Više o

pušenje

,

razlozi

,

žene

,

muškarci

Žene i muškarci imaju različite razloge za pušenje, a rezultati istraživanja su, zapravo, začuđujući. Naime, unatoč uvriježenom mišljenju, gotovo polovica žena puši zbog stresa, dok debelo preko pola muškaraca puši zbog društva.

Naravno, preko polovice pušača priznalo je da je prvo postalo psihološki ovisno o cigareti, a tek onda fizički o nikotinu.

Pušenje je, prema analizi rezultata, društveno prihvatljivije za muškarce nego za žene, koje cigarete koriste kao obrambenih mehanizam. Ženama je cigareta nagrada kojom otpuštaju stres.

Deset posto pušača tvrdi da je očajno zbog svoje ovisnosti i pokušavaju prestati, ali ne mogu, dok je čak 82 posto pušača pokušalo prestati barem jednom.

Najčešći razlog za pokušaj prestanka pušenja je financijsi trošak, a zdravlje je daleko iza. Za kraj, gotovo trećina pušača puši potajice, pola ih to taji od majke, a 44 posto od tate.

21.03.2013. 10:50:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    maja
    25.03.2013. 02:00
    ja volim da pusim. manje jedem a i smirujem zivce. pusim prilicno , vise ne krijem ni od mojih. mora da zapalim kada sam kod njih u poseti ne mogu da izdrzim . ispusim i na poslu 2,3 da smirim stres.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh