« Život
objavljeno prije 8 godina
EH, DA ...

Zašto nikad nećete napraviti ništa fantastično

Želite napraviti stvarno nešto fantastično u svom životu? Da bi se to stvarno i dogodilo, trebate pročitati ovaj članak ...

Mislite da možete više? Naravno da možete ...
Mislite da možete više? Naravno da možete ... (Shutterstock)
Više o

život

,

razumijevanje

,

postignuća

,

ispunjenje snova

Što je potrebno da biste u životu napravili nešto sjajno, fantastično, zadivljujuće što će i vama i ljudima kojima ćete to pričati donijeti sjaj u očima i novu energiju? Ekipa s HuffPosta potrudila se konzultirati psihologe koji su naveli najčešća ograničenja zbog kojih takve stvari ne rade svi.

Za početak, niste ni pokušali jer ste mislili da je "nemoguće" ili "prekomplicirano". Dok vi tako sjedite i jadikujete, drugi se bacaju na glavu, padaju, dižu se i idu dalje, učeći putem o sebi i svijetu.

Druga greška je briga o tome što drugi ljudi misle o vama. Ako stalno analizirate druge ljude, mislite da to i oni rade vama, pa se prilagođavate svijetu, umjesto da radite obrnuto - svijet prilagodite sebi.

Dodatni problem može biti previsoko mišljenje o sebi, mislite da ste pametniji nego što stvarno jeste. Takav stav donijet će vam gomilu problema, jer ćete učiti da zadovoljite druge i položite njihove testove, dok onaj glavni, test života, nećete proći s blistavom ocjenom, upravo suprotno. 

Čitanje je još jedan važan element uspjeha. Čitate li samo ono što morate, nećete daleko dogurati, već ćete svoje večeri provoditi gledajući sapunice umjesto da, primjerice, pričate priče uz logorsku vatru s Aboridžinima u Australiji. Zvuči sumanuto? Ni slučajno ...

Radoznalost nam je urođena, sva su djeca takva, no, odrastanjem nekako zatrpavamo tu radoznalost racionalaziranjem svijeta oko sebe i konformizmom koji nas sprječava da radimo kreativne stvari upravo zbog radoznalosti.

Jednako tako, ako ne postavljamo dovoljno pitanja, već sve oko sebe uzimamo zdravo za gotovo, od svog uma radimo baru u kojoj krekeću žabe umjesto da ga brusimu u sjajan alat koji će sve oko sebe podvrgnuti testu.

Za kraj, ako mislite da je sve ovo prije napisano teška glupost, zapitajte se možete li podnijeti da čujete istinu o sebi ili svijetu oko sebe. Jedina osoba na svijetu koja vas sprječava da živite kao u svom snu ste upravo vi sami ....

11.02.2014. 19:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh