« Život
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
ZANIMLJIVO

Uništava li spolna ravnopravnost seks?

U brakovima koji više polažu na ravnopravnost spolova ljudi su sretniji, no s druge strane u krevetu je puno manje akcije

Više para, manje seksa
Više para, manje seksa (Shutterstock)
Više o

seks

,

brakovi

,

spolna ravnopravnost

Brakovi su sve više partnerstva koja imaju sve manje seksualnog žara, zaključuju stručnjaci za veze, a glavni je krivac po njima ravnopravnost spolova.

Istraživanja su pokazala da su brakovi u kojima su partneri potpuno ravnopravni u svim pitanjima sretniji od brakova s tradicionalnom podjelom poslova, no istovremeno je u takvim brakovima puno monotonije u krevetu.

Uz to postoji još nekoliko faktora koji štete seksualnom životu, a na prvom su mjestu trendovi - u brak se ulazi sve kasnije, dok je još prije pola stoljeća bilo normalno da postanete djed u pedesetoj. Kako to povlači za sobom veći broj seksualnih partnera prije braka, nije čudo da e nekad zacrtani standardi jednostavno ne mogu dostići.

Mnogim je ženama karijera na prvom mjestu, pa su tako istraživanja pokazala da su brakovi u kojima žene zarađuju više u najvećem broju slučajeva nesretni i završavaju razvodom. 

Neusklađenost karijera dovodi do smanjenja seksualne želje kod partnera, pa je izračun pokazao da najmanje razvoda ima u brakovima u kojima žena donosi 40 posto novca u kućni proračun, a muškarci obavljaju jednak postotak kućnih poslova. 

11.02.2014. 16:26:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh