« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
ZANIMLJIVO

Zašto možemo jesti masti i koje?

Umjerena konzumacija hrane bogate zasićenim mastima je i više nego poželjna, primjerice sireva, da ne govorimo o nezasićenim mastima kojima su bogate ribe i maslinovo ulje

Ne morate se odreći maslaca :)
Ne morate se odreći maslaca :) (Wikipedia)
Više o

masti

,

zasićene masti

,

nezasićene masti

Masti su i dalje pri vrhu namirnica koje se optužuju za bolesti i skraćivanje života, ali najnovije istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji ne bi se složilo s tim - po njima se može konzumirati gotovo sve zasićene masti ako dnevno hodate dvadesetak minuta.

Naime, njihova je teorija da zasićene masti zapravo ne blokiraju arterije, što znači i da ne uzrokuju srčane bolesti za što ih se stalno poziva na red. Tako, primjerice, možete mirno uživati u maslacu i domaćem vrhnju bez da vam se to predbacuje, dovoljno je malo šetnje i više kuhane hrane.

Štoviše, umjerena konzumacija hrane bogate zasićenim mastima je i više nego poželjna, primjerice sireva, da ne govorimo o nezasićenim mastima kojima su bogate ribe i maslinovo ulje.

Uz sve to vam je dovoljno 150 minuta vježbanja tjedno i produžit ćete život za tri do četiri godine, čak i ako imate štogod viška kilograma.

Zaključak istraživanja je jednostavan - ne krivite masti za ono što vam radi visokoprocesirana hrana i brza jela.

28.04.2017. 17:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh