« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
AAAA!!

Zašto jednostavno preziremo ponedjeljak

Ponedjeljak je prema svim istraživanjima najomraženiji dan u tjednu, a razloga za takvo razmišljanje ima mnogo, čak i jačih od početka radnog tjedna

Mrzite li ponedjeljak?
Mrzite li ponedjeljak? (Arhiva)
Više o

radni tjedan

,

ponedjeljak

,

navike

,

radni dan

,

najgori dan

Ponedjeljak nije pretjerano omiljen dan, štoviše, mnogi ga smatraju najgorim danom u tjednu, a za to čak postoje i znanstveno utemeljeni dokazi koji pokazuju da je prvi dan nakon vikenda zapravo stvarno grozan.

Za početak, razbijamo navike spavanja. Kako smo robovi bioritma, obično činimo sve da ga poremetimo, pa se vikendom dižemo kasnije. Stručnjaci uporno tvrde da to nije dobro, no ne možemo se suzdržati. Pa kad se nakon dva dana izležavanja treba opet dići rano ...

Druženje nam također nedostaje, jer stalno moramo potvrđivati svoj status u zajednici na poslu kako bi se osjećali sigurno. Upravo iz tog razloga ponedjeljak je dan za tračanje.

Najgora iskustva na poslu uvijek povezujemo s ponedjeljkom, iako su istraživanja pokazala da on zapravo nije ništa više stresan od ostalih radnih dana, no taj prelaz s neradnih na radne dane jednostavno mu ne možemo oprostiti.

U ponedjeljak se obično osjećamo najgore, pogotovo ako je vikend bio pun hrane i pića. Boli nas glava, grize nas savjest, guglamo sve simptome koje imamo i zaklinjemo se da od danas jedemo zdravo i ne pijemo ... sve do sljedećeg vikenda.

Sve u svemu, sutra je utorak ... opustite se, ponedjeljak će sigurno proći.

24.11.2014. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh