« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
MA DA?

Zašto je važno imati prijatelje na poslu?

Ako imate barem jednog prijatelja na poslu bolje ćete raditi i bit ćete inovativniji, što može dovesti do većeg prihoda

Kad se male ruke slože...
Kad se male ruke slože... (Arhiva)
Više o

posao

,

prijatelji

Kako na poslu provodimo više vremena nego kod kuće, osim profesionalnog odnosa, važno je da s vama netko slavi vaša postignuća i ujedno sluša kada trebate razgovarati o osobnim problemima. U suprotnom, biste se na radnom mjestu osjećali usamljeno i izolirano.

Prema istraživanju koje je proveo Gallup, globalna tvrtka koja se bavi različitim istraživanjima, ako imate barem jednog prijatelja na poslu bolje ćete raditi i bit ćete inovativniji, što može dovesti do većeg prihoda.

Naime, prijateljstvo na poslu ohrabruje vas da idete na posao jer vrijeme provodite s osobom koja vam se sviđa i zato ćete biti sretni. Zbog toga je čak sedam puta veća vjerojatnost da ćete se htjeti uključiti u projekte poduzeća, bez obzira radi li se o novim idejama ili povećanju učinkovitosti.

Čak je 20 posto manja mogućnost da ćete napustiti posao ili tražiti novi. Istraživanje također pokazuje da 50 posto zaposlenika koji rade s prijateljem gradi posebnu vezu s poduzećem u usporedbi s 10 posto onih koji imaju samo profesionalne veze.

Dvije trećine žena vjeruje da je prijateljstvo u uredu bitno za ugodan rad. 

Prihodi, mogućnosti napretka u tvrtki i beneficije neki su od glavnih čimbenika koje ljudi uzimaju u obzir prilikom traženja posla. Međutim, prema istraživanjima, dvije trećine žena priznaje da je socijalni aspekt također "važan razlog" za odluku gdje će raditi. Odnosi unutar tvrtke temelji su za uživanje u zdravom životu.

10.10.2019. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh