« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
COOL

5 načina za prirodno izbjeljivanje zuba

Zubni plak je ljepljivi sloj koji se stvara na zubima i rubovima desni, ako se redovito ne uklanja može doći do stvaranja zubnog kamenca

Zašto ne bi imali bijele zube
Zašto ne bi imali bijele zube (Arhiva)
Više o

zubi

,

izbjeljivanje

Bijeli zubi mnogima su samo sanak pusti, jer pušenje, previše kofeina i nedovoljna oralna higijena utječu na izgled naših zubi.

Zubni plak je ljepljivi sloj koji se stvara na zubima i rubovima desni, ako se redovito ne uklanja može doći do stvaranja zubnog kamenca.

Naravno ako imate bilo kakvih problema s zubima trebate se posavjetovati sa stomatologom, no vrijeme je za par recepata za prirodno izbjeljivanje zuba: 

Aloe vera i glicerin - pripremite prirodnu i zdravu pastu za zube. Perite zube s ovom pastom za zube i promatrajte kako zubi postaju sjajniji i zdraviji.

  • jedna šalica vode
  • 1/2 šalice sode bikarbone
  • jedna žličica gela od aloe vere
  • 1 žličica eteričnog ulja limuna

Kora od naranče - nakon što ste pojeli naranču, istrljajte njezinom korom zube. Vrlo jednostavan način za čišćenje zuba, bit će bijeli, a uklonit ćete bakterije i mrlje. Nakon nekoliko minuta, jednostavno usta isperite vodom.

Sjemenke sezama - uzmite šaku sezamovih sjemenki, žvačite ih nekoliko minuta i zatim ih izbacite. Nikako ih nemojte progutati. Ove zdrave sjemenke pomoći će vam da odstranite zubni plak. Nakon žvakanja, suhom četkicom odstranite sve sjemenke. Pomoći će i kod mrlja na zubima. 

Soda bikarbona - može se koristiti kao prirodni piling, a često se koristi u mnogim lijekovima. Pomiješajte žličicu sode bikarbone s prstohvatom soli i jednostavno umočite vlažnu četkicu za zube u smjesu i četkajte zube kao i inače.

Vitaminska maska za zube - jednostavno povežite rajčice, jagode i naranče i napravite pastu na zube. Stavite na zube i držite pet do šest minuta i isperite. To će pomoći da uništite bakterije u ustima i osvježite dah.

10.10.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh