« Život
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
COOL

Zašto je P50 Pro najbolji mobitel za snimanje?

Ugodno sam se iznenadio kada sam pregledao snimke bez stabilizatora. Huawei AI tehnologija odlično stabilizira sve kamere

Treba poznavati svoj telefon...
Treba poznavati svoj telefon... (Luka Horvatić)
Više o

mobitel

,

snimanje

,

Huawei P50 Pro

,

Luka Hrvatić

Luka Hrvatić, mladi filmaš, videosnimatelj, montažer i content kreator iz Zagreba, živi svoj san. „Posao stavljam pod navodnike, jer većinu toga što radim zbilja i volim te ne smatram poslom, već nekom igrom", opisuje Luka svoj posao koji uključuje i snimanje reklama, promotivnog sadržaja za brendove i kompanije, te turističke zajednice.

Naglašava kako mu je svaki dan drugačiji, ali da mu se to sviđa. „Nekada ujutro odgovaram na mailove i montiram videozapise, nekada idem na snimanje, nekada putujem na lokaciju", otkrio nam je Luka o svojoj svakodnevici.

U razgovoru s Lukom, otkrili smo pojedinosti o njegovoj karijeri i kako mu tehnologija pomaže u svakodnevnim aktivnostima.

Kako je izgledao tvoj početak?

„Skromno, kao i svaki. Mala kamerica i snimanje trikova sa frizbijem s prijateljima. Kroz godinu dvije, uložio sam ušteđevinu u bolju kameru, objektive, stabilizator i dron. Naučio sam montirati videozapise, a po završetku srednje škole imao sam znanje da snimim bilo kakvu vrstu promotivnog filma", otkrio nam je Luka koji je ostvario svoj san.

Pametni telefoni u svakodnevnom životu - koliko ih koristiš i koja ti je najdraža značajka?

„Mobiteli danas idu svuda s nama. Koristim novi Huawei P50 Pro za fotografiranje i snimanje zanimljivih kadrova koje kasnije koristim za inspiraciju. Na mobitelu vodim bilješke, skiciram ideje za kadrove te puno razgovaram s kolegama i prijateljima."

Luka je imao priliku raditi s Huawei P30 Pro čija je kamera u svoje vrijeme bila daleko ispred kamera drugih proizvođača, a smatra kako je Huawei istu stvar ponovio s novim P50 Pro.

„Kamera mi je definitivno najdraža značajka. Jako mi se sviđa Wide angle kamera, te posebna crno-bijela kamera. Njih najviše koristim. Svakako je i glavna kamera odlična kao i 100x zoom koji zadržava realne boje na fotografiji", dodao je Luka te nam je otkrio koje karakteristike su mu još bitne kod kamere mobitela. „Visoka rezolucija 4K i mogućnost snimanja više sličica po sekundi. U 4K rezoluciji možemo snimati do 60 FPS, dok u 1080p čak do 240 (ili 960 s AI modom). Ove brojke znače da se mogu snimiti prekrasni i glatki usporedni kadrovi", istaknuo je Luka.

Koje bi još funkcionalnosti P50 Pro izdvojio osim kamere?

„OLED ekran sa stopom osvježavanja od 120 Hz koji je jako ugodan za gledanje i korištenje. Odličan životni vijek baterije te iznimno brzo punjenje. Baterija od 4.360 mAh je super optimizirana, te mi je nakon cijelog dana snimanja i maksimalne svjetline ekrana, ostalo više od 50% baterije što je izuzetno."

Već si odradio više od 130 zahtjevnih projekata. Kako se prilagođavaš različitim lokacijama za snimanje i situacijama poput nemirnog kadra?

„Nedavno sam ponio na snimanje stabilizator za mobitel, misleći da će mi biti potreban. Ugodno sam se iznenadio kada sam pregledao snimke bez stabilizatora. Huawei AI tehnologija odlično stabilizira sve kamere, te sam do kraja dana sve snimio iz ruke, bez stabilizatora. Ludo!", rekao je Luka s oduševljenjem, te se osvrnuo i na AI tehnologiju Huawei Cinemagraph.

„Drago mi je što Huawei koristi 4K rezoluciju za oštriji prikaz detalja. Snimke visoke rezolucije na mobitelu su iznimno oštre, a pružaju i stvarni prikaz boja. Sviđa mi se što Huawei ide u smjeru da prikaže realne boje, umjesto da doda neki filter preko svega", dodao je Luka.

Kroz ovaj simpatičan razgovor, doznali smo da će Luka Valentinovo provesti s obitelji, te da slobodne dane voli provoditi u prirodi. Vožnja motorom ga opušta, a trenutno je okupiran izgradnjom vlastitog studija za nove i uzbudljive projekte u kojima će mu sigurno pomoći njegov P50 Pro pametni telefon.

Huawei proizvodi

Osim P50 Pro koji je dostupan u prodaji, Huawei je također predstavio i P50 Pocket koji će također u veljači biti dostupan u prodaji na hrvatskom tržištu. Ovaj preklopni vodeći pametni telefon inovativne tehnologije i dizajna, stvoren je za ljude koji traže beskompromisnu kvalitetu. Uređaji dolaze s AppGalleryjem, trećom najvećom trgovinom aplikacija na svijetu, a ako korisnici imaju ikakvih nedoumica kako koristiti aplikacije, mogu pronaći sve informacije na AppsOnHMS stranici.

U prodaji se nalaze i Huawei FreeBuds Lipstick slušalice. Radi se o raskošnom izdanju vodećih slušalica koje savršeno kombiniraju luksuzan dizajn s vrhunskim audio iskustvom

Krajem prošle godine Huawei je predstavio novu Watch GT 3 seriju satova koja mami poglede svojim dizajnom i estetikom te donosi trajanje baterije do 2 tjedna. Uređaj je dostupan u dvije veličine, 46mm i 42mm, a oba modela imaju sličnost s tradicionalnim elegantnim satovima.

Uz Watch GT 3, Huawei je također predstavio i novo prijenosno računalo serije MateBook. Riječ je o Huawei MateBook 14s modelu koji kombinira elegantan dizajn, inovativne značajke i pametno iskustvo. MateBook 14s pomiče granice svojim ultra tankim dizajnom i svestranim performansama.

17.02.2022. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh