« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
VANJSKI ČLANAK

Zašto je nužno vježbati u adekvatnoj obući?

Tenisice koje u potpunosti odgovaraju stopalu i aktivnosti kojom se bavite pola su uspjeha. Provjerite zašto je tome tako

Važno je u čemu trčite
Važno je u čemu trčite (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

adekvatna odjeća

Bilo da se trčanjem i brzim hodanjem bavite profesionalno ili ste samo rekreativac, potrebna vam je adekvatna obuća. Isto vrijedi i za vježbanje u teretani, na otvorenom ili bilo koji drugi oblik aktivnosti. Neprikladna obuća itekako može nepovoljno utjecati na cjelokupni učinak, a k tome nerijetko uzrokuje razne ozljede. Ulaganje u kvalitetnu i adekvatnu sportsku obuću je nešto o čemu morate voditi računa da bi vaša tjelovježba bila sigurna te polučila željene rezultate.

Jesu li odgovarajuće tenisice jednako važne kao i samo vježbanje?

Svi stručnjaci se slažu da kvalitetno vježbanje nije moguće bez adekvatne opreme, u ovom slučaju obuće. Dakle, položaj stopala tijekom vježbanja itekako utječe na cjelokupno držanje, točnije na poravnanje svih ostalih zglobova i mišića. Osim toga, tenisice s odgovarajućom potporom dodatno podržavaju i jačaju mišiće donjeg dijela tijela, a u isto vrijeme ublažavaju kratkotrajne bolove.

Primjerice, vježbači u teretani nerijetko vježbaju u tenisicama za trčanje, dok oni koji preferiraju funkcionalni trening nose tenisice s tvrdim potplatom koji se „ne kreće zajedno sa stopalom". Što je pogrešno. A ozljede tijekom vježbanja nastaju upravo zato što nosimo pogrešne tenisice.

Trebaju li vam još neki razlozi zašto je pravo vrijeme za kupnju kvalitetnih i odgovarajućih sportskih tenisica?

Kako odabrati muške sportske tenisice?

Na tržištu postoji veliki izbor muške obuće za trčanje, tako da, dragi muškarci, imate zaista težak zadatak kada je riječ o kupnji najprikladnijeg modela.

Modeli se razlikuju ovisno o aktivnosti. Dakle, za trčanje nabavite lagane tenisice sa savitljivim potplatom i po mogućnosti mrežastim gornjištem koje osigurava protok zraka te sprječava znojenje, a samim time i razvoj gljivica i bakterija. Ne zaboravite na to da bi odabrani model trebao imati odličnu amortizaciju udaraca.

Ako se bavite dizanjem utega, potrebne su vam ravne tenisice koje odlično prianjanju na površinu na kojoj stojite. Takve tenisice ujedno osiguravaju veću dozu stabilnosti što je nužno, jer je ipak riječ o dizanju velikog tereta.

Za one muškarce koji preferiraju hodanje na otvorenom preporučujemo sportske tenisice s dodatnom potporom za Ahilovu tetivu te jastučićem za ublažavanje udaraca i pravilno prianjanje. Bilo bi odlično kad bi srednji dio potplata bio izrađen od pjene ili gela.

Što kažete na nove Asics Netburner Ballistic tenisice za fitness?

Netburner Ballistic tenisice odlikuje napredna GEL-NETBURNER linija s naprednim komponentama koje osiguravaju bolje prilagođavanje, veću fleksibilnost i dugotrajnost.

Gornjište je izrađeno od kvalitetnog mrežastog materijala radi sprječavanja znojenja, a potplat od poliuretanske gume koji je ojačan na području ispod prstiju. Sve s ciljem dodatne zaštite i veće učinkovitosti. Srednji dio potplata obogaćen je FlyteFoam tehnologijom koja ublažava udarce i osigurava visoku razinu udobnosti.

Twistruss tehnologija zaslužna za stabilizaciju srednjeg dijela stopala, slobodno kretanje i odlično prianjanje dodatni je razlog zašto je Asics Netburner Ballistic najbolja muška obuća za fitness.

31.05.2021. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh