« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
ZANIMLJIVO

Zašto je ljeto najgore godišnje doba

Kad pitate ljude koje im je doba godine najdraže, većina će reći da je to upravo ljeto, no evo nekoliko ljetnih stvari koje ga čine - najgorim

Ljeto ima i svoje loše strane
Ljeto ima i svoje loše strane (Arhiva)
Više o

sunčanje

,

ljeto

,

znoj

,

godišnja doba

,

pijesak

Ljeto se obično naziva najboljim dijelom godine, no zapravo je takvo razmišljanje usko vezano uz godišnje odmore koji se tradicionalno uzimaju upravo u tim mjesecima kako bi se otišlo na more.

Ipak, uz toplo vrijeme i obilje sunca idu i neke negativne pojave koje bi ljeto vrlo lako mogle pretvoriti u najgore godišnje doba.

Tako, primjerice, sigurno ne postoji odrasla osoba koja uživa u pijesku - da, pješčane plaže izgledaju lijepo i primamljivo, no sjetite se svega ostalog - pijeska u gaćama, na ručniku, u cipelama, kosi ... apsolutno svugdje, pa čak i u kupaonici na podu nakon tuširanja.

Naravno, tu je i sveprisutni znoj - sjajno se obući lagano i prošetati po toplom vremenu, no to obično završava potocima znoja koji se slijevaju niz čelo, lijepe majice i košulje uz tijelo ostavljajući grozne mrlje koje su sve samo ne dekorativne. 

Kad tome pribrojimo nadraživanje kože na plaži mokrim kupaćim kostimima koje ostavlja crvenilo i iritaciju, izgorjela leđa ili nos koja ne samo da izgledaju ružno nego i peku, a na kraju i ostavljaju tragove sunčanja te prljave noge zbog hodanja u japankama, natikačama i sličnoj obući - ljeto više ne izgleda tako privlačno.

26.06.2015. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh