« Život
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
MA DA?

Zašto je lakše biti šef nego šefica?

Šefice se moraju nositi s napetostima koje postoje s osobljem, stereotipima i predrasudama, socijalnom izolacijom, te otporom i podređenih, i kolega i nadređenih

Šefice su depresivnije od šefova
Šefice su depresivnije od šefova (FreeDigitalPhotos)
Više o

žene

,

stres

,

posao

,

muškarci

Muškarcima autoritet, odnosno mogućnost da ljude zapošljavaju i daju im otkaz, smanjuje simptome depresije, i to za cijelih 10 posto u odnosu na one koji rade poslove manje važnosti.

No, kod žena je situacija upravo obrnuta - kada posao uključuje zapošljavanje, otkaze i utjecaj na plaće, žene imaju devet posto višu stopu pojave depresivnih simptoma od žena na nižim položajima.

Naime, šefice se moraju nositi s napetostima koje postoje s osobljem, stereotipima i predrasudama, socijalnom izolacijom, te otporom i podređenih, i kolega i nadređenih.

Kada žene preuzmu muški način ponašanja onda ih se kritizira da su muškarače, a s druge strane mišljenje je da ne smiju kao vođe pokazivati samo svoje ženske osobine.

Žene se najčešće moraju puno jače potruditi da dođu na visoke položaje od muškacaca, a i kada stignu tamo, njihovo pravo na taj status stalno se propituje.

Sveukupno gledano, nije lako biti žena ... pa makar i na šefovskom mjestu.

19.09.2016. 13:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh