« Seks
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
ZNATE LI?

Zašto je jutarnji seks - najbolji seks

Jutarnji seks napunit će vas pozitivnom energijom i pomoći vam da na visokoj vibraciji krenete u dan

Najbolje buđenje je uz - seks
Najbolje buđenje je uz - seks (Shutterstock)
Više o

seks

,

blagodati

,

jutarnji seks

Jutarnji seks sjajna je stvar iz više razloga, a glavni je - napunit će vas pozitivnom energijom i pomoći vam da na visokoj vibraciji krenete u dan. Može li bolje? Megan Fleming, psihoterapeutica za parove i veze otkriva nam pet dobrobiti seksa prije jutarnje kave.

Borba protiv rutine - iako je nekako duboko uvriježeno mišljenje da je seks noćna aktivnost, noć je ustvari naneprikladnije vrijeme za to, osobito ako imate napran dnevni raspored i jedino što želite noću je spavati u svom krevetu. Seks ujutro je sasvim druga priča i pružit će vam sasvim novo iskustvo. "Za neke ljude, jutarnji seks je prilika da razbiju rutinu i unaprijede svoju vezu", poručuje Fleming.

Mozak još spava - dmah nakon buđenja još smo neko vrijeme sneni i spori i taj period između sna i budnosti je savršen za seks jer ni na što ne mislite, osim na zadovoljstvo. Zato, već sutra kada se probudite, nemojte odmah zgrabiti svoj telefon i provjeravati poruke i emailove, već se posvetite svome partneru.

Muški hormoni - vaš muškarac ima bolje perfomanse u petak ujutro, nego u subotu navečer, a razlog za to se krije u biologiji. Naime, muškarci proizvode više testosterona ujutro, što je dodatni razlog da iskoristite tu prednost. "Jutarnji seks je prilika za njega da još više uživa u seksu, ali i da vas zadovolji", kaže Fleming.

Odmorni ste i spremni - za razliku od seksa prije spavanja, kada ste umorni, mozak vam je zatrpan svime što se dogodilo u danu, a već procesuira i stvari za sutra, jutro je sasvim druga priča. Odmorni ste, naspavani, opušteni. Vaša su tijela topla i vi ste na istoj "frekvenciji",ležite jedno uz drugo... "Iskoristite to i učinite najbolje što možete - vodite ljubav", poručuje Fleming.

Osmijeh - bez obzira što vas čeka u danu, jutarnji orgazam otpustit će velike količine oksitocina kojega nazivamo hormonom ljubavi. Iako je ovaj hormon dobrodošao u bilo kojem dijelu dana, jutro je savršen trenutak da vas preplavi zadovoljstvo jer ćete biti pod dojmom cijeli dan.

15.12.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh