« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
ZNATE LI?

Zašto je dobro pojesti žlicu meda prije spavanja

Mršavljenje i problemi sa snom teme su koje zanimaju (i muče) mnoge, a rješenje bi mogla ponuditi hibernacijska dijeta

Med prije spavanja - prava stvar
Med prije spavanja - prava stvar (Arhiva)
Više o

spavanje

,

med

Znate li što je hibernacijska dijeta? Nije baš komplicirano - ključno je pravilo hibernacijske dijete da prije spavanja uzmete jednu do dvije žlice meda, bilo u toplom napitku, u smoothieju ili ravno iz staklenke.

Dijetu je osmislio britanski farmaceut i nutricionist Mike McInnes, koji kaže da ona istovremeno djeluje na bolji san i mršavljenje jednostavno koristeći biologiju našeg tijela i surađujući s njom umjesto da radi protiv nje.

Naime, umjesto da jetra sagorijeva masnoće i obnavlja mišiće, vaše tijelo proizvelo je veliki val hormona stresa dok ste spavali.

Med je odavno cijenjen zbog svojih terapeutskih svojstava. Autor hibernacijske dijete tvrdi da fruktoza i glukoza u medu tijelu daju gorivo koje mu je potrebno tijekom noći, a koje kontrolira ravnotežu razine šećera u krvi te potiče sagorijevanje masnoća.

No hibernacijska dijeta ne temelji se samo na medu. Za najbolje rezultate važno je pridržavati se zdrave prehrane, što podrazumijeva izbjegavanje procesuiranih namirnica, poput bijelog kruha, pizze, burgera, čipsa, piva i šećera te konzumiranje namirnica koje sadrže nutrijente važe za naš organizam, bez suvišnih aditiva.

31.03.2022. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    31.03.2022. 21:00
    Moze nije losa ideja
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh