« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
RADITE LI GA?

Zašto je dobar popis za kupovinu važan?

Odlazak u kupovinu nekome je obaveza, dok je drugima užitak. Još je veći užitak kada pogledamo račun i na njemu vidimo da smo potrošili manje od planiranog, dok smo istovremeno uspjeli kupiti sve što nam je potrebno

Napravite si popis, obavezno...
Napravite si popis, obavezno... (Arhiva)
Više o

kupovina

,

popis

Kada u trgovini napunimo košaricu ili kolica i dođemo na blagajnu, često se (neugodno) iznenadimo i upitamo se kako je račun mogao biti tako velik. To se vrlo često događa kada kupujemo stihijski i bez konkretnog plana. A povrh toga, nije rijetkost da kupimo ono što već imamo kod kuće, što nerijetko može dovesti do bacanja hrane, dok istovremeno zaboravimo ono što nam nedostaje i po što smo zapravo došli. Naravno, uza sve navedeno, trošimo novac koji je moguće značajno korisnije upotrijebiti.

Popis za kupovinu je rješenje

Kako bismo izbjegli takav ishod, preporučuje se napraviti popis za kupovinu. Dobar popis za kupovinu jednostavno je sastaviti, a jednom kada vam sastavljanje popisa postane navika, odlazak u trgovinu bez njega će vam svaki put biti čudan jer ćete stalno imati osjećaj da ste nešto zaboravili.

Što uzeti u obzir kod sastavljanja popisa?

Sastavljanje kvalitetnog popisa je jednostavno. Prvo, prije sastavljanja popisa pogledajte u kući što već imate i koji je rok trajanja te hrane. Isto se odnosi i na higijenske potrepštine, sredstva za čišćenje i slično.

Kada ste utvrdili što imate u kući, počnite sastavljati popis s onime što znate da često koristite, ali i onime što bi vam moglo zatrebati prema onome što planirate raditi u narednom razdoblju.

Pregledajte kataloge

Veliki trgovački lanci redovito objavljuju najnovije kataloge u kojima objavljuju akcije i posebne ponude, zahvaljujući čemu možete kupiti svoje omiljene proizvode po odličnim cijenama, a ako se radi o nečemu što može stajati dulje vremena, dobra je ideja kupiti nešto više komada i napraviti malu kućnu zalihu.

Stoga, kada slažete svoj popis za trgovinu bacite pogled na Lidl katalogRibola katalog, i naravno Kaufland katalog kako biste uvijek bili u toku s novostima i uštedjeli.

Složite jelovnik prema artiklima na akciji

Kada ste pregledali kataloge i vidjeli što se nudi, razmislite o tome da sastavite svoj tjedni jelovnik prema onome što je na akciji. Na taj ćete način riješiti nekoliko problema: uštedjet ćete novac jer ćete izbjeći impulsne i nepotrebne odlaske u trgovinu, a istovremeno nećete trebati razmišljati svaki dan i smišljati nove recepte što pripremiti taj dan.

Uzmite popis sa sobom u kupovinu

Na kraju, kada idete u kupovinu, steknite naviku provjere jeste li uzeli popis prije nego izađete iz doma. Ako ga često zaboravljate, onda popis nije od neke koristi, tako da uvijek provjerite imate li ga sa sobom. Možda nije loša ideja povezati uzimanje popisa za trgovinu s uzimanjem višekratnih vrećica: kada izlazite iz kuće, razmislite jeste li uzeli vrećice i popis, s vremenom će vam to postati potpuno normalno i bit će vam čudno kada se sjetite da ste ga prije zaboravljali uzeti sa sobom kada ste išli u kupovinu.

26.01.2022. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh