« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
MLJAC

Zašto je avokado toliko zdrav?

Avokado često nazivaju superhranom. To je vrlo zdravo voće, bogat hranjivim tvarima i donosi mnoge prednosti, a neke od njih ne znaju ni najveći obožavatelji

Čudesno dobar i prilično ukusan
Čudesno dobar i prilično ukusan (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

avokado

Avokado je, onako na prvu, ne baš najzanimljivije voće, no zapravo se radi o izuzetno dobroj i zdravoj namirnici.

Bilo da ne možete zamisliti omiljenu salatu bez guacamole umaka ili volite jutarnjem sendviču dodati kriški avokada, nitko ne može reći da avokado nije ukusno voće koje se slaže sa svime i svačime.

Zahvaljujući tome što sadrži najviše masti od svih voćki, a pritom dobrih masti, bit će puno zasitniji od primjerice jabuke ili kruške. Osim toga, ima iznenađujuću i slabije poznatu karakteristiku - sjajan je izvor kalija pa zato odlično djeluje kod bolova u mišićima.

"Avokado sadrži više kalija od banane što pomaže ublažavanju grčeva u mišićima", objašnjavaju stručnjaci.

>> Avokado - superhrana koju ne smijete zanemariti >>

Za usporedbu, u jednoj srednje velikoj banani može se naći oko 422 miligrama kalija dok otprilike u jednako velikom avokadu ima oko 690 miligrama tog važnog minerala.

Osim toga, prosječno velik avokado sadrži oko 12 miligrama vitamina C što je također vezano uz ublažavanje bolova u mišićima.

Treba spomenuti i istraživanje od prošle godine koje je pokazalo da avokado utječe na bržu stabilizaciju krvnog tlaka nakon vježbanja.

>> Avokado - voće koje ima sve >>

Budući da je pun kalorija i masnoće, avokado se jedino ne bi trebao naći na meniju osoba koje pokušavaju smršavjeti, barem ne svakodnevnom, piše EatThis.

03.08.2021. 11:03:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    03.08.2021. 11:52
    Volim avokado
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh