« Seks
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
MA DA?

Zašto ima sve manje - seksa?

Vjenčani parovi su 90-ih imali više seksualnih odnosa od osoba koje nisu u vezi, ali početkom 2000-tih taj se trend izmijenio i danas su samci seksualno aktivniji

Seksa sve manje... zašto?
Seksa sve manje... zašto? (Shutterstock)
Više o

seks

,

manjak seksa

Seks je jedna od onih ljudskih aktivnosti koja okupira puno više vremena nego što se zapravo odvija, a situacija postaje sve gora - ljudi se danas seksaju puno manje nego prije desetak godina, pokazala je američka znanstvena studija o seksualnom ponašanju, provedena na Sveučilištu u San Diegu.

Naime, podaci pokazuju veliku promjenu u seksualnim odnosima s obzirom na protekla desetljeća. Vjenčani parovi su 90-ih imali više seksualnih odnosa od osoba koje nisu u vezi, ali početkom 2000-tih taj se trend izmijenio i danas su samci seksualno aktivniji od osoba u vezama.

Istraživanje je pokazalo da su u razdoblju od 2010. do 2014. američki parovi u prosjeku imali 16 seksualnih odnosa manje, nego u u razdoblju od 2000. do 2014. godine

Znanstvenici nemaju objašnjenje za ovaj fenomen, ali smatraju da godine imaju određeni utjecaj na strast. Twenge objašnjava da 20-godišnjaci imaju u prosjeku 80 seksualnih odnosa godišnje, osobe u srednjim godinama 60, a one starije 20 odnosa godišnje.

"Oni koji su postali punoljetni početkom milenija imaju manje seksualnih odnosa od svojih roditelja kada su bili mladi", kazao je Twenge te dodao da mlađe generacije danas imaju manje stalnih partnera. Nestanak strasti mogao bi nas skupo stajati.

08.03.2017. 21:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh