« Komentari
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
ZOMBIE DAY

Zašto će HDZ pobijediti na izborima

Unaprijed predlažem da se 4. prosinca proglasi Danom zombija, jer tada će oni biti najbrojnija populacija u Hrvatskoj

Više o

HDZ

,

Jadranka Kosor

,

izbori 2011.

Naslov članka sugerira da je autor pomalo lud, ili se dobro napio bunike pa lupeta gluposti. Kako sam ja autor, nekako ne pristajem na to stavljanje u ladice, radije ću argumentirati svoju noćnu moru koja me noćas podigla iz mrtvih, pardon, iz sna.

Naime, ako niste primjetili, izbori se približavaju. Ne zamjeram vam, jer jedino što možete pročitati u medijima su idiotarije koje izvaljuje aktualna oktroirana predsjednica HDZ-a i hrvatske Vlade, Jadranka Kosor.

Ovu omladinku i uzdanicu bez mrlje svi mediji stalno imaju na naslovnicama, ma kakvu glupost ispalila. Naoko se izruguju, no tek dublje u članku, dok su naslovi i podnaslovi dovoljno neutralni da 5. prosinca mogu mirne duše reći: Draga, ali mi smo uz tebe cijelo vrijeme, zar ne vidiš?

 

Crvena Jaca preživjela je i slikicu svoje partijske knjižice, i činjenicu da je bila aktivna sudionica partijskih zbivanja na Hrvatskom radiju. Zašto? Meni nije jasno, morate pitati Bastu, tj. Zorana Milanovića. Da ja imam pristup podrumu Kockice, hrvatskoj inačici Vatikanske knjižice, svaka riječ koju je Jaca izgovorila na partijskim plenumima već bi se vrtila na svim portalima...

No, "oni" se "ne daju uvući u prljavu kampanju!" .... kao da je i jedna do sada bila čista (pogledaj tagove Mladen Barišić i Ivo Sanader). "Oni", tj. Kukuriku koalicija, nastave li ovako, završit će kao coco au van, oliti pijevac kojeg je pogazio kombi, a Jaca sjedi za volanom. I opet, zašto? Zato što je Jadranka Kosor odlučna u namjeri da dobije izbore po svaku cijenu, ponavljam, po SVAKU cijenu.

Stoga, ako mislite da će ih izgubiti, vjerujte da neće ... taman da i dobije manje glasova od pjetlića pod kotačima kombija, poništit će izbore ustavnom tužbom jer Lička i Osječka županija nemaju ujednačen broj glasača, što je protivno Ustavu (pogledaj tag Što rade ustavni suci kad ništa ne rade ...)

Zato će te nedjelje Hrvatskom hodati zombiji ... što glasači, što oni na listama. Svi mrtvi koje su do sada propustili upisati u biračke popise, dići će se iz groba i stići na glasanje (pardon, oni glasuju). Političkih zombija na listama bit će više nego ikad, sve s ciljem otimanja glasova konkurenciji u loncu (pogledaj tag Dražen Budiša ...).

A vi, dragi moji čitatelji, ako vas imalo poznajem, ostat ćete doma, pričekati navečer javljanje iz Državnog izbornog povjerenstva koje četiri godine prima plaću, a još nije sredilo biračke popise i zombije spremilo na zasluženi počinak, i počet ćete psovati negdje u 00:01, a završit ćete s opscenostima negdje pred jutro, pijani i tužni, pitajući se kao i svaki put: pa tko to glasa za HDZ, ja ne poznajem nikoga ... jesam ti trebao/la ipak otići u mjesnu zajednicu i zaokružiti bilo koga osim njih?

Jeste ... makar, najvjerojatnije ćete svejedno dati svoj glas, jer izborna komisija jako dobro zna da se nemate običaj pojavljivati tamo ... pa će krug oko vašeg imena i listić sa zaokruženim ... ZNA SE ... obaviti stvar umjesto vas.

Dobrodošli u Zombieland, nekad poznat pod imenom Hrvatistan, dragi čitatelji, i sretno vam bilo nakon Dana zombija!

Svi stavovi izrečeni u ovom članku isključivi su plod razmišljanja njihovog autora i ne odražavaju nužno stavove uredništva portala. Metro Portal podržava različita mišljenja.

Piše: Metronom
25.10.2011. 12:37:57
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Aleksandra
    25.10.2011. 13:33
    Samo htjedoh reći da ja poznajem mnoge koji će glasati za HDZ. Takva mi je geo lokacija. I tim ljudima nema pomoći. Isprani mozgovi!
  2. avatar
    Pero
    25.10.2011. 15:10
    Htio bih samo naglasiti neka ljudi izađu na izbore i (ne)zaokruže koga god žele. Najgore moguće što mogu napraviti je ostati doma i ponašati se kao da se to njih ne tiče. Stoga dragi moji sunarodnjaci, IZAĐITE I GLASAJTE ZA KOGA KOD ŽELITE ILI NE ŽELITE, ali taj izbor napravite vi, a ne oni (tko god oni bili)!!!!
  3. avatar
    AstroMaestro
    27.10.2011. 15:22
    Izbori 2011
    ( iliti birati ili ne birati, između kukuriku i kuku lele majko moja mila, ili kukuruku ku paloma, pitanje je sad.. )

    U redu, ajde da i to obavimo. Izbori su i sad se moramo misliti kako dalje.
    Svakako je svima jasno da oni koji su sada na vlasti neće dobiti većinu na izborima, koji se trebaju održati 04 12 2011 godine i može se reći da nema nikakvih iznenađenja. Taj miris poraza tinja od izbora 2007 godine ( barem meni, a sa ostale ne znam),jer je nemoguće da politika rasprodaje državne imovine, kako bi se punile rupe u proračunui kupovati nekakav socijalni mir, ikako može opstati. Ne trebam ni spominjati raznorazna događanja koja su se dešavala unazad 4 godine, kao jako dobre argumente zašto kuku lele majko moja mila, vjerojatno neće ponovo dobiti izbore ( osim ako i ovog puta oni koji su mrtvi ponovo ne glasaju za njih po nekoliko puta, kao što se dosada dešavalo ).
    Jednostavan zaključak koji se iz svega toga može donjeti je da nam i nije potrebna nekakva astrološka analiza od tamo nekakvog astrologa, da bi se pogodilo tko neće, a tko bi mogao dobiti na ovogodišnjim izborima. Ali kako mi je došlo da nešto oko toga napišem, što se sad može.
    Astrološki gledano, a koristio sam i neke druge metode, kako bih na što lakši i brži način došao do odgovora, mislim da i neće biti nekih većih iznenađenja, što je već naslućeno u ajmo reći uvodu. Dakle, HDZ gubi dosta glasova i time najvjerojatnije i vlast. Tako da se nema više što reći o njima. Izgleda da će se najviše slaviti u prostorijama SDPa i partnera, koji dobivaju na izborima, tako da bi to bilo ukratko sve.
    Promatrajući pokazatelje za ostale stranke,došao sam do zaključka da bi HDSSB mogao dobiti dobar dio kolača, a zanimljivo je i da nova stranka Hrvatski laburisti – stranka rada, mogu imati dosta razloga za zadovoljstvo. Postoji mogućnost povratka DC u sabor. Kerum jako slabo prolazi, dakle trebao je prihvatiti parnestvo sa nekim. Za HSP ne znam što reći, jer imam nekako proturječne informacije, slično vrijedi i za HSS. Kao da su tu negdje blizu, ali nemam dovoljno jake pokazatelje da če ostvariti nekakav veći napredak. Bilo bi zanimljivije da prođu izborni prag.
    Vaš AstroMaestro
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh