« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
AHA!

Zašto bi žene morale piti pivo

Ne zato što je tako ukusno, već iz puno prozaičnijeg razloga - donosi toliko koristi za zdravlja da žene to jednostavno ne bi trebale propustiti

Pivo je i za žene, zar ne?
Pivo je i za žene, zar ne? (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

pivo

,

žene

Pivo nekako uvijek povezujemo s muškarcima -  je li stvar u tome da golema krigla ne daje baš ženstven izgled ljepšem spolu ili je ipak riječ o okusu koji se ženama puno rjeđe sviđa, nismo sigurni, ali znamo da žene koje ne piju pivo griješe.

Ne zato što je tako ukusno, već iz puno prozaičnijeg razloga - donosi toliko koristi za zdravlje da žene to jednostavno ne bi trebale propustiti.

Stoga, evo sedam blagodati piva za ženski organizam:

Hidratizira nakon vježbanja - zaboravite na energetska pića, nakon vježbanja popijte čašu piva. Španjolski istraživači sa sveučilišta u Granadi dokazali su da pivo ima bolji hidratizirajući učinak na tijelo od obične vode kada tijelo dosegne više temperature što je slučaj kod ozbiljnijih rekreativaca i profesionalnih sportaša

Jača kosti - žene koje piju dva mala piva dnevno imaju jače kosti od onih pripadnica nježnijeg spola koje ne uživaju u tom alkoholnom piću. Umjereno ispijanje piva osobito se preporučuje ženama u menopauzi koja je povezana sa stanjivanjem gustoće kostiju.

Prevenira prehlade i ima protuupalna svojstva - pivo je izvrstan izvor vitamina i minerala poput magnezija, kalcija i selena koje štite cijelo tijelo od sezonskih bolesti. Uz to sadrži i brojne antioksidante koji jačaju imunitet tijela.

Proljepšava kožu - pivo je odličan izvor vitamina B kompleksa (tiamin, riboflavin, niacin, pantotenska kiselina, piridoksin, biotin, folna kiselina i kobalamin) koji je zadužen za lijepu i napetu kožu, pomaže u održavanju tonusa mišića, te daje energiju cijelom tijelu. U starom Egiptu imućnije žene su pivom prale kosu jer je tako postajala sjajnija i ljepša.

Smanjuje nadutost - istraživanja su pokazala da crno pivo ima više hranjivih tvari od svijetlog piva. U 350 mililitara crnog piva nalazi se, primjerice, više od jednog grama prehrambenih vlakana (u istoj količini svijetlog piva nalazi se manje od 1 grama prehrambenih vlakana), koji jamče zdravlje probavnog sustava, smanjuju nadutost i zatvor tijela.

Uklanja proljetni umor - osjećate se umorno i razdražljivo? Vjerojatno patite od posljedica proljetnog umora, koje je između ostalog povezano i s manjkom željeza u krvi. Ono se teško apsorbira iz hrane, pa ga treba uzimati i na druge načine. Crno pivo odličan je izvor upravo tog minerala. Učinak alkohola, pak, pozitivno će riješiti i probleme s nesanicom.

Štiti srce - umjereno ispijanje piva povećava količine dobrog kolesterola, smanjuje razine onog lošeg, razrjeđuje krv te na taj način smanjuje rizik od srčanog udara. 

Stoga, naručite jedno malo... treba vam!

02.05.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh