« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina
PREDIVAN OSMJEH

Zaštitite usne od Sunca i održite ih lijepima čitavo ljeto

Ljetna vrućina podjednako razorno djeluje na usnice kao i hladni, vlažni zimski zrak

Boja usana govori o opskrbljenosti tijela kisikom
Više o

zaštita

,

njega kože

,

usne

,

usnice

,

žene i ljepota

Kako su nam vrući ljetni mjeseci sve bliže, doduše brzi pogled kroz prozor bi to mogao vrlo lako osporiti, tako brojni stručnjaci za ljepotu sve češće naglašavaju važnost zaštite kose i kože od štetnog djelovanja Sunca. No, pritom se nitko ne sjeti spomenuti njegu usana koje u ljeti stradavaju kao i u zimi - zbog dehidracije postaju suha i ispucana.

Kako bi zadržali predivni osmijeh i izbjegli bolne probleme morate:

Pojačati hidrataciju - Usnice najčešće pucaju zbog dehidracije, stoga pijte minimalno litru i pol vode dnevno, a ako se dugotrajno izlažete Suncu onda sukladno s time povećajte unos tekućina.

Prestanite lizati usne - Postoji nekoliko razloga zašto lizanje isušuje usne. Slina sadrži enzime koji se zbog svoje lužnatosti ponašaju sličnije soli nego hidratantnoj kremi. Drugi razlog je taj što lizanje uklanja prirodne masnoće koje štite usnice od atmosferskih (ne)prilika. Odolite iskušenju.

Koristite balzam s zaštitnim faktorom - Najbolje bi bilo da koristite balzame koji omekšavaju usnice i zadržavaju vodu, poput bijelog petroleja, kakao maslaca ili shea maslaca. Također, neka imaju zaštitni faktor, po mogućnosti veći od SPF 15.

Mažite usne prije počinka  - Za zdravlje i ljepotu usnica nije dovoljno da ih njegujete samo preko dana, trebate se o njima brinuti i dok spavate. Prije počinka nanesite kremu koja će tokom noći hidratizirati kožu i zaliječiti iritacije.

Napravite blagi piling - Iako uklanjanje kože s ispucanih usana zvući kontraproduktivno, stručnjaci tvrde kako će piling izgladiti površinu i omogućiti hidratantnim kremama da kvalitetnije djeluju.

Posjetite dermatologa - Ako su vam usnice suhe i ispucale bez obzira na sav vaš trud i muku možda je riječ o ozbiljnijem zdravstvenom problemu koji zahtijeva liječničku pažnju. Iako je to prava rijetkost, ali ispucane usne mogu rezultat dehidracije zbog kolitisa, Crhonove bolesti ili dijabetesa.

22.05.2012. 20:06:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh