« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
MEKSIČKI NARKO-RAT

Zašili lice pripadnika suparničke bande na nogometnu loptu

Pred stravičnim zločinima poklekli su i meksički mediji od kojih su neki odlučili prestati objavljivati informacije o trgovini drogom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

Meksiko

,

mučenje

,

zločin

,

ubojstva

,

Los Mochis

,

rat narko kartela

U novoj epizodi rata meksičkih narko-kartela, koji gotovo svakodnevno odnosi žrtve, okrutne ubojice nadmašile su same sebe - za opomenu neprijateljima zašili su lice jedne žrtve na nogometnu loptu.

Tijelo 36-godišnjeg Huga Hernandeza pronađeno je na ulicama grada Los Mochisa raskomadano na sedam djelova, a ubojice su mu također oderale kožu s lica i zašile je za nogometnu loptu uz poruku članovima suparničkog kartela - "Sretna Nova godina, jer će vam to biti zadnja", objavilo je tužiteljstvo savezne države Sinaloa.

Taj zločin podignuo je razinu okrutnosti u krvavom ratu meksičkih narko-bandi, u kojem su mučenja i odsijecanja glava gotovo svakodnevna pojava.

Hernandez je doveden u Sinalou nakon što je otet u susjednoj saveznoj državi Sonori, na području poznatom po uzgoju marihuane. Motiv njegove otmice nije poznat, izvijestilo je tužiteljstvo.

Više od 15.000 ljudi ubijeno je u protekle tri godine, otkad je meksički predsjednik pokrenuo bespoštednu borbu protiv moćnih narko-kartela. Žrtve su često mučene i sakaćene kako bi se zaplašilo protivnike, kao i svakoga tko bi mogao stati na put narko-mafiji.Dijelovi tijela pronađeni su na različitim lokacijama u gradu, a lice zašiveno za loptu u plastičnoj vrećici ostavljenoj pored Gradske vijećnice.

Takva se taktika pokazuje uspješnom - u sjevernom gradu Saltillu vodeće regionalne novine objavile su da prestaju pratiti događaje povezane s narko-mafijom nakon što je u petak njihov novinar koji je pisao o trgovini drogom pronađen mrtav, uz prijeteću poruku.

"Od danas ne objavljujemo informacije vezane uz trgovinu drogom, kako bi izbjegli ovakve situacije", rekao je za AP izdavač lista uz zahtjev da se njegovo ime ne objavi.

Najmanje 17 novinara ubijeno je u Meksiku od 1992. godine, i to zbog priča koje su objavljivali u svojim novinama, pokazuju podaci njujorškog Odbora za zaštitu novinara. (hina/metro-portal)

09.01.2010. 09:35:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh