« Knjiga
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
RECENZIJA KNJIGE

Zaronite u pustolovni roman „Bog pustinje“, nećete požaliti

Prevladavajući opasan put pred sobom, mudri Taita suočava se mnogim preprekama i pitanjima koja mu mijenjaju poglede na svijet kojim kroči pa tako i pogled na život koji je do tada živio...

Bog pustinje Wilbura Smitha
Bog pustinje Wilbura Smitha (Arhiva)
Više o

znanje

,

recenzija knjige

,

Bog pustinje

,

Wilbur Smith

Roman „Bog pustinje" (Znanje) ispravan je izbor za svakog ljubitelja pustolovnih romana. Wilbur Smith rođen je u britanskoj obitelji u Rodeziji, današnjoj Zambiji, a školovan je u Južnoj Africi. Njegov osebujan talent za pisanje povijesnih i pustolovnih romana oborio je nas, kao i mnoge druge, s nogu. Inspiraciju za izvanredne priče koje piše izvlači iz iskustava koja skuplja putujući diljem svijeta a najpoznatiji i najprodavaniji romani su mu „Bog rijeke", „Sedmi svitak", „Čarobnjak" i „Potraga". Zaronite zajedno s nama u pustolovine mudrog Taite i ne propustite priču drevnog Egipta koja oduzima dah!

Faraonov savjetnik i zaštitnik pod imenom Taita odlučuje osvetiti svoj narod i pridobiti natrag teritorije koje im oduzima narod Hiksa za vrijeme Egipatskog mračnog doba. Više od stotinu godina nakon raspada Egipta, nenadmudrivi i neustrašivi Taita odlučuje da je vrijeme ujediniti zemlju ne bi li vratio natrag velika bogatstva koja, prema njemu, pripadaju faraonu kojeg štuje i za kojeg radi cijeli svoj život.

Prije mnogo godina lažni se faraon pobunio protiv pravog faraona i prisvojio sva područja sjeverno od Asyuta. Egipat u tom trenutku upada u stoljeće građanskog rata. Nasljednika Crvenog Pretendenta savladava divlje i ratoborno pleme koje se pojavljuje sjeverno od Sinaja. Napali su Egipat oružjem koje nikad do tada nisu vidjeli. Napadali su konjima i bojnim kolima. Nakon što su oborili Crvenog Pretendenta i sjeverni Egipat, Hiksi su se okomili ne jug zemlje. Pravi Egipćani se od toga nisu imali kako braniti i potjerali su ih na sam jug države.

Taita sada odlučuje vratiti izgubljenu zemlju. Kreće na opasno putovanje obalom rijeke Nil kako bi ostvario svoju želju i obnovio savez s babilonskim vladarom Nimrodom, no, ne zaobilazi ni kretskog Veličanstvenog Minosa. Prevladavajući opasan put pred sobom, mudri Taita suočava se mnogim preprekama i pitanjima koja mu mijenjaju poglede na svijet kojim kroči pa tako i pogled na život koji je do tada živio. Svijet u koji ulazi iznenađuje ga mnogim misticizmima a granice između strasti i dužnosti ili odanosti i izdaje, koje Taita štuje cijeli svoj život, najedanput postaju poljuljane. Mitovi tih područja obuzimaju stvarnost i javu.

20.04.2018. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh