« Kultura
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
OTOK KULTURE

Započele 57. hvarske ljetne priredbe

Uz navedene programe, Hvarske ljetne priredbe, čiji je pretprogram započeo još u lipnju, donose do listopada još niz drugih značajnih događanja i gostovanja važnih hrvatskih i međunarodnih umjetnika

Sjajno kulturno ljeto u Hvaru
Sjajno kulturno ljeto u Hvaru (TZ HVAR)
Više o

Hvar

,

program

,

Hvarske ljetne priredbe

Glavni program 57. hvarskih ljetnih priredbi, kulturne manifestacije od nacionalnog značaja, započeo je u ponedjeljak, 2. srpnja na Ljetnoj pozornici Veneranda predstavom „Zora riđokosa" zagrebačkog Kazališta Trešnja, u režiji Renea Medvešeka.  

 S najavljivanim programskim i organizacijskim zaokretom Hvarske ljetne priredbe ove godine ugostit će niz glazbenih, glazbeno-scenskih i dramskih događanja, među kojima se u srpnju ističe gostovanje Zagrebačkog kazališta mladih s predstavom Hinkemann u režiji Igora Vuka Torbice (5. srpnja), s osvojenim brojnim nagradama diljem Europe, koncert Merime Ključo i Matije Dedića u klaustru Franjevačkog samostana (14. srpnja), u kojem će se održati i koncerti Kalamos kvinteta (16. srpnja), Ardemus kvarteta (17. srpnja) te hrvatskog tenora Domagoja Dorotića (18. srpnja).

U kolovozu će Hvar ugostiti Tamaru ObrovacAljošu Jurinića, Božu Vreću, Zagrebački plesni ansambl, a glavni program će 31. kolovoza zatvoriti spektakularno gostovanje HNK u Zagrebu, s baletnom predstavom Gospoda Glembajevi koreografa Lea Mujića na Venerandi.

Uz navedene programe, Hvarske ljetne priredbe, čiji je pretprogram započeo još u lipnju, donose do listopada još niz drugih značajnih događanja i gostovanja važnih hrvatskih i međunarodnih umjetnika u programu koji je dostupan na www.hvarsummerfestival.hr.

Na brojnim povijesnim lokacijama, poput Franjevačkog samostana, Ljetnikovca Hanibala Lucića, Ljetne pozornice Veneranda, Trga sv. Stjepana te u mjestima Velo i Malo Grablje sve do listopada ove godine izmjenjivat će se različiti kulturno-umjetnički programi kojima je zajednička umjetnička izvrsnost, ali i inovativnost izraza.

 „Organizirajući ovu manifestaciju, iz godine u godinu ustrajemo na tradicionalno iznimnoj kulturnoj ponudi, poglavito u domeni glazbene i scenske umjetnosti, što Hvarske ljetne priredbe čini prepoznatljivim događanjem na nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini", ističu iz Grada Hvara, organizatora Priredbi.

08.07.2018. 17:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh