Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom
Brz i jednostavan obrok sjajnog okusa zadovoljit će vašu glad u ovim vrelim danima bez puno muke za pripremu
Vrućine nam obično ubijaju volju za kuhanjem, no evo jedne ideje za jednostavn, brz i hranjiv obrok koji ipak ima malo drugačiji okus.
Način pripreme:
1. Tjesteninu skuhati "al dente" (polutvrdo) u vrućoj slanoj vodi.
2.Na ulju popržiti nasjeckani luk i slaninu.
3. U posudi izmiješati jaje, sol, umak al pesto genovese i vrhnje za kuhanje.
4. Smjesu s jajetom, poprženi luk i slaninu, te svježi kravlji sir dodati tjestenini. Sve izmješati i staviti u vatrostalnu zdjelu.
5. Posipati parmezanom i peći u pećnici pola sata na 180 stupnjeva.
Za prilog servirati svježu salatu.
Sastojci (za 4 osobe)
400g tjestenine
400 g svježeg kravljeg sira
5 dcl vrhnja za kuhanje
200 g slanine
1 jaje
1 crveni luk
al pesto genovese
50 g parmezana
ulje, sol, papar
Novi komentar