« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
POBUNA PROTIV SIROMAŠTVA I KORUPCIJE

Zapaljena vladina zgrada u Egiptu

Prosvjednici u Suezu zapalili su vladinu zgradu i pokušali zapaliti lokalni ured egipatske vladajuće stranke, objavili su očevici i snage sigurnosti

Fotografija vijesti
Više o

Egipat

,

prosvjedi

,

Hosni Mubarak

Prosvjednici su bacali molotovljeve koktele na ured Nacionalne demokratske stranke, no nisu je uspjeli zapaliti, a policija ih je rastjerala suzavcem, prenosi Hina. Vlasti u tome gradu na sjeveru Egipta naredile su zatvaranje svih trgovina nakon što je počela pljačka. Prema očevicima, u sukobima policije i prosvjednika ozlijeđeno je 55 osoba.

Prosvjednici su palili gume i bacali kamenje na policiju, dok se u raznim četvrtima Kaira formiralo nekoliko većih skupina gnjevnih demonstranata. Aktivisti su u srijedu ponovo pozvali tisuće ljudi diljem zemlje na prosvjede, nakon što su u neredima tijekom masovnih prosvjeda povodom "Dana gnjeva" u utorak diljem cijelog Egipt te poginula tri prosvjednika i jedan policajac.

Prosvjednici se bune zbog siromaštva, nezaposlenosti, korupcije i represije, te po uzoru na Tunis zahtijevaju da se Mubarak povuče s vlasti. Pripadnici različitih nevladinih organizacija i građanskih inicijativa u srijedu navečer pozvali su Egipćane da i u četvrtak nastave prosvjede, javio je AFP.


 

26.01.2011. 21:49:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh