« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
COVID-19

Zanimljive činjenice o covidu

Osobe koje su pozitivne na koronavirus imaju povećani rizik od razvoja mentalnih bolesti, kroničnog umora i problema sa spavanjem, tvrde znanstvenici

Svašta se saznalo...
Svašta se saznalo... (Arhiva)
Više o

pandemija

,

pogrešne činjenice

,

simptomi

,

Covid-19

Covid je još uvijek okovao svijet problemima i svima ga je već i preko glave, no sad se napokon počinju javljati istraživanja koja nam daju činjenice o pandemiji koje možemo shvatiti.

Tako, primjerice, osoba koja ima covid imaju daleko veće izglede da će prijaviti umor i probleme sa spavanjem nego one osobe koje nisu dobile pozitivan test na koronavirus.

 

Nadalje, zabilježeno je i povećanje u prijavljivanju mentalnih bolesti od 83 posto nakon što osoba dobije pozitivan rezultat na test.

"Dok je umor očita posljedica covida-19, rizik od razvoja problema sa spavanjem je također vrlo visok", rekao je istraživač dr. Matthias Pierce, navodeći da je još teško odrediti izaziva li covid doista mentalna oboljenja.

Proefsorica Carolyn Chew-Graham naglasila je da vrlo važno prepoznati dugoročne učinke covida kod pacijenata, piše Medical xpress.

Istaknula je da osobama koje se zaraze koronavirusom treba pomoći u identifikaciji i prepoznavanju dugotrajnih simptoma.

17.11.2021. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh