« Život
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
PRIPAZITE

Zanimanja koja najviše debljaju

Nije loše znati koja su to zanimanja koja će vam nabiti najviše kilograma - kako bi na vrijeme promijenili karijeru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

zanimanja

,

debljanje

,

umjetnik

,

odvjetnik

,

socijalni radnik

,

agent za putovanja

,

nastavnik

,

administrativni djelatnik

,

znanstvenik

Debljanje ne ovisi samo o unosu kalorija, veliku ulogu u tome igra i posao koji radite, pa nije loše znati koja su to zanimanja koja će vam nabiti najviše kilograma - kako bi na vrijeme promijenili karijeru.

Administrativni djelatnik - posao uključuje stalnu spremnost na pomaganje drugima, povezan je s previše stresa i anksioznosti na svakodnevnoj osnovi, a da ne spominjemo klasičan primjer lošeg običaja - jedenje ispred računala.

Agent za putovanja - trude se najbolje što mogu kako bi zadovoljili svakog kupca, planirati i organizirati putovanja. Proces podrazumijeva puno pritiska i stresa jer uvijek postoje ciljevi prodaje koje putnički agenti moraju postići. Osim toga, njihova uloga uključuje sate sjedenja.

Nastavnik - kada čujete riječ "učitelj", koja vam slika prva padne na pamet? Osoba koja sjedi za stolom, zar ne? Nastavnici ponekad sjede za svojim radnim stolovima dok održavaju predavanja, a također rade sve svoje administrativne poslove dok sjede: priprema za nastavu, ocjenjivanje, provjeravanje dolaznosti itd.

Odvjetnik - stres i pritisak su uobičajene stvari u ovom poslu, a prejedanje zbog anksioznosti, i slaba kontrola većine porcija čine ga jednim od poslova koji će vam najvjerojatnije utjecati na povećanje težine.

Policajac -  ova je struka jedna od najstresnijih. Samo se sjetite svih administrativnih poslova s kojima se moraju nositi. Za ove ljude jedenje je često jedini učinkovit način borbe protiv stresa.

Socijalni radnik - baš kao i putnički agenti, socijalni radnici provode previše sati sjedeći. Često jedu za svojim radnim stolovima i gotovo nikada nemaju priliku sudjelovati u vježbanju ili bilo kojoj fizičkoj aktivnosti tijekom svog radnog dana.

Stručnjak za IT - kombinacija znanstvene i kreativne sfere. Ljudi previše vremena provode za računalom i pod stalnim su stresom. Obično rade dokasno, što dovodi do neuredne prehrane.

Stručnjak za marketing i odnose s javnošću - još jedan primjer poslova bez fiksnih rasporeda. Nemaju rokova za ispunjavanje ili rutinu, ali imaju događaje kojima moraju prisustvovati. Većinu vremena takvi događaji nude izvrsnu hranu i zato je ova struka na popisu.

Umjetnik, dizajner i arhitekt - ova zanimanja idu ruku pod ruku s fleksibilnim satima i samostalnim radom. Budući da se takvi stručnjaci uglavnom oslanjaju na kreativnost i inspiraciju, ne moraju se držati strogih planova. Isto se odnosi i na njihove obroke. Jedu kada žele, a i oni sjede dok rade.

Znanstvenik - intelektualac često ide uz rame s nedostatkom mobilnosti. Budući da su previše željni saznati više i otkriti nove stvari, ovi profesionalci ponekad zaboravljaju na zdrave prehrambene navike. Na primjer, NASA organizira vježbe tijekom radnog vremena i potiče programe protiv povećanja težine.

 

 

26.08.2017. 11:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh