« Život
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
TUŽNO...

Zaljubljenost se događa tri puta u životu

Zaljubljenost je divan osjećaj koji nam se događa samo tri puta u životu, tvrde stručnjaci, pa preporučujemo da ih sva tri iskoristite na najbolji mogući način

Tri puta... nije baš puno
Tri puta... nije baš puno (Arhiva)
Više o

zaljubljenost

,

znakovi zaljubljenosti

Zaljubljenost je osjećaj u kojem istinski uživamo, pa ne čudi da ima ljudi koji tvrde da se zaljubljuju barem jednom tjedno ili mjesečno... no, ako pitamo psihologe, oni će nam reći da se prava zaljubljenost događa samo tri puta u životu.

Svako od ta tri iskustva izuzetno je važno i potrebno, na svoj jedinstven način, pa evo o kojim iskustvima govore i što možemo naučiti iz njih..

Ljubav iz bajke - prva ljubav, naravno, ona koja se dogodi rano u životu i po svemu spada u kategoriju bajke jer je idealiziramo i duboko smo uvjereni da će trajati do kraja života. Teško da će se to i dogoditi, jer u mladim godinama radimo ono što od nas traži obitelji i prijatelji, ne razmišljamo baš o svemu svojojm glavom i spremni smo na svaku žrtvu kako bi ta ljubav opstala. No, u stvarnosti se samo želimo pokazati svojoj okolini kao savršeni, pa kad sve prođe, treba shvatiti da je potrebno gledati partnera, a ne okolinu.

Komplicirana ljubav - ovo je druga ljubav i, kako mislimo da smo iz prve ljubavi naučili sve, kompliciramo do iznemoglosti jer biramo potpuno različitog partnera. Naravno, nerijetko se radi o katastrofalnom izboru, osobi koja mulja, manipulira i čini sve da nas povrijedi, no mi zatvaramo oči pred svim problemima želeći da problemi odu sami od sebe. I opet lekcija - slušati svoje osjećaje, ne samo voljeti nego i biti voljen.

Zrela ljubav - nakon prve dvije ljubavi obično se čeka da naiđe ona stvarno prava, no tek kad se odustane od čekanja, pojavljuje se ova - zrela, stvarna i potrebna, stvorila se niotkuda i oborila nas s nogu iskrenošću, iako nije savršena. No, kako nemamo neka posebna očekivanja niti maštamo, prihvaćamo partnera onakvim kakav jest, kao i on/a nas i stvarno možemo uživati do kraja života.

Do koje ste vi stigli? 

08.05.2017. 21:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh