« Život
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
RAZMISLITE

Zajednički život - koje su sve emocije u igri?

S jedne strane, odričemo se povlastica koje imamo kada živimo sami (ostavljanje prljave odjeće na podu, čišćenje samo onda kada želimo) a opet postoje i blaženi trenutci kao što je podjela stanarine i režija

Može biti ovako, ali i ne mora :)
Može biti ovako, ali i ne mora :) (Shutterstock)
Više o

emocije

,

zajednički život

Velika je stvar kada službeno odlučite utrpati sve vaše stvari u isti prostor i buditi se jedno uz drugo svaki dan u doglednoj budućnosti.

S jedne strane, odričemo se povlastica koje imamo kada živimo sami (ostavljanje prljave odjeće na podu, čišćenje samo onda kada želimo) a opet postoje i blaženi trenutci kao što je podjela stanarine i režija!

Postoji nekoliko faza kroz koje prolaze svi parovi kada se odluče na zajednički život:

1. Uzbuđenje

Jednom kada ste odlučili da je zajednički život dobra ideja išćekivanje i uzbuđenje (vjerojatno pomiješano s mrvicom straha i sumnje, ako ćemo biti iskreni) počinju vas obuzimati i pripreme službeno počinju.

2. Uspjeh

Stvari postaju stvarne jednom kada ste pronašli savršen stan i potpisali taj ugovor o najmu. Shvaćate da je useljenje doista na pomolu a možda ćete i nakon dugo vremena opet osjetiti one "leptiriće". Slobodno proslavite ove posljednje dane monopola nad kupaonicom.

3. Stres

Prvi pravi test zajedničkog života zapravo se događa prije samog zajedničkog života - radi se o danu useljenja. Pakiranje, useljenje, a zatim raspakiravanje većini osoba nije ugodno iskustvo. Pokušajte ublažiti neizbježne prepirke sa što više pizze i piva!

4. Kompromis

Postoji li išta gore od  ružnog postera kojeg vaš partner ima još od srednje škole, a uskoro će postati centralni dio vaše nove dnevne sobe? Vjerojatno ne, ali morate mu nekako izaći ususret. Možda će lijepi okvir spasiti stvari?

5. Gađenje

Žene, možda ste otprije znale da je vaš partner pomalo neuredan, ali sada ste sigurne da on jednostavno ne razumije koncept košare za odjeću. Ili da mu spuštanje zahodske daske nije navika, kao ni pranje posuđa. S druge strane, muškarci će se vjerojatno pitati kako je moguće da žena na dnevnoj bazi iza sebe ostavi toliko dlaka.

Eto, nakon svega ovoga, ako i dalje živite zajedno, znači da ste donijeli ispravnu odluku.

27.06.2016. 20:19:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh