« Fun
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
budite farmeri, mafijaši,..

Zaigrajte najpopularnije igrice na Facebooku

Pravi ljubitelji Facebooka njegove mogućnosti odavno ne koriste samo za kontakt s prijateljima, već i za igranje zabavnih i zaraznih igrica.

(Zynga)
Više o

Facebook

,

korisnici facebooka

,

reklame na Facebooku

,

pravo na privatnost

,

Farmville

,

Mafia Wars

,

igre na facebooku

Igranje putem računala dobilo je novu dimenziju - društvene mreže omogućuju igračima da usamljene dane provedene ispred ekrana pretvore u virtualno nadmetanje s najbližim prijateljima.

Chat, slike i statusi postali su tek minimalna oprema koju korisnici očekuju, a glavni hit predstavljaju igrice u kojima se prijatelji međusobno natječu i uspoređuju.

Većina se slaže da posebna draž igranja putem Facebooka leži upravo u njegovoj društvenosti, jer ništa nije tako zanimljivo kao pobijediti osobu koju poznajete ili zajedno s prijateljima krenuti u raznorazne virtualne misije.

Najpopularnija igrica na Facebooku trenutno je Farmville s oko pet milijuna novih korisnika svaki tjedan. Na drugom mjestu se nalaze igre u kojima korisnici međusobno uspoređuju svoje male sive moždane stanice poput Brain Buddiesa.

I dok se neke mogu igrati na poznatom principu "jedan protiv drugoga", postoje igre u kojima se samo zajedničkim snagama može postići željeni rezultat. Zadaci koje pred igrače postavlja "Mafia Wars" tako na svakoj novoj razini natjecanja traže veći broj prijatelja koji će međusobnom suradnjom ostvariti određene ciljeve.

Kao i u stvarnom životu, korisnici Facebooka moraju pripaziti koga pozivaju na igru, jer postoje igrači kojima glavni cilj nije zabava već prikupljanje povjerljivih informacija.

Također, svaki korisnik instalacijom igre automatski dopušta kreatorima pristup osobnim informacijama u profilu. Poduzeća koja razvijaju software imaju pravo sve podatke igrača koristiti u promotivne svrhe bez posebnih dozvola. Opasnost prijeti i od neozbiljnih proizvođača koji lažnim igrama privlače korisnike, a kasnije od njih traže da podmire račune za skupe i neželjene pretplate.

Vlasnici Facebooka najavili su da u budućnosti žele bolje zaštititi privatnost korisnika, ali upitno je kada i hoće li se to uistinu dogoditi. Međutim, uz malo nužnog opreza, igranje putem Facebooka može se pretvoriti u odličnu zabavu s prijateljima.

Najpopularnije igrice:Farmville (35 milijuna korisnika) - radite na farmi, sadite voće i povrće, i brinete o životinjama

Mafia Wars  (20 milijuna korisnika) - zajedno s prijateljima izvršavate razne misije, krađe,...

Pet Society (16 milijuna korisnika) - dobivate na skrb virtualnog kućnog ljubimca

Bejewelded Blitz - vrsta puzzli

Texas Holdem Poker

Yoville - Facebook varijanta popularnih Simsa

Restaurant City - postavite na noge vlastiti restoran

Brain Buddies - natječite se s prijateljima u igrama znanja i snalažljivosti

06.09.2009. 15:59:07
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Darija
    14.10.2009. 19:29
    jako mi se sviđate..ali moju lozinku neće da primi facebook..igrice mi se jako sviđaju..i voljela bi da ih objavite na nekoj drugoj stranici kao što ja igrice,a ne samo na facebooku..!!
  2. avatar
    dnijela
    03.12.2009. 17:18
    meni je facebook jako super
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh