« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
MINISTARSTVO OBITELJI:

Zahtjevi za besplatne udžbenike primaju se do 1. studenoga

Besplatno samo pod uvjetom da redoviti mjesečni prihodi po članu obitelji u prethodnoj godini ne prelaze 1995,60 kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandro Lendler/CROPIX)
Više o

besplatne bilježnice

,

Ministarstvo obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti

,

djeca branitelja

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti danas je priopćilo kako se zahtjevi za priznavanje prava na besplatne udžbenike u školskoj godini 2009./2010. s potrebnom dokumentacijom, kako je propisano Pravilnikom o dodjeli besplatnih udžbenika, mogu podnositi zaključno do 1. studenog 2009.

Ministarstvo napominje kako će se udžbenici i druga nastavna sredstva za učenike osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2009./2010. financirat sukladno kriterijima propisanim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Ističe se da je Pravilnikom o dodjeli besplatnih udžbenika utvrđen postupak za ostvarivanje prava za besplatne udžbenike za djecu smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata, djeca HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, pod uvjetom da im redoviti prihodi mjesečno po članu obitelji u prethodnoj godini ne prelaze 1995,60 kuna.

"Korisnici koji pohađaju osnovnu školu pravo na besplatne udžbenike ostvaruju u vidu novčane naknade u iznosu prosječne cijene koštanja kompleta obveznih udžbenika za svaki razred pojedinačno, a korisnici koji pohađaju srednju školu u vidu novčane naknade u iznosu prosječne cijene koštanja kompleta obaveznih udžbenika jedinstvene za sve razrede i sve srednje škole", navodi se priopćenju.

Ministarstvo u priopćenju podsjeća da je Vlada na sjednici održanoj 24. srpnja donijela Odluku o financiranju nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola i međumjesnog prijevoza za učenike srednjih škola u školskoj godini 2009./2010. za djecu smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata, te djecu HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Izvor: Hina

17.08.2009. 12:45:41
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Baja
    22.10.2009. 16:03
    Dali pravo na besplatne uđbenike imaju i djeca branitelja iz domovinskog rata koji nisu HRVI. A imaju po članu prihod manji od 1995,60 kuna. U koliko imamo pravo kome i gdje dase obratimo.

    Hvala !
  2. avatar
    DARKO PEŠTAJ
    07.03.2012. 13:07
    dali dijete nezaposlenog hrvatskog branitelja ima pravo na besplatne uđbenike za 1. razred osnovne skole,i ako nije HRVI,i prihod ne prelazi 1995,60.U koliko imamo pravo gdje i kome da se obratimo?Unaprijed se zahvaljujem!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh