« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
TOMO GALIĆ:

Zahtjev HEP-a za poskupljenjem struje stigao je u HERA-u

Predsjednik Upravnog vijeća HERA-e kaže da bi u naredna dva tjedna trebala biti gotova analiza zahtjeva za poskupljenjem

(Robert Mihaljević/Cropix)
Više o

HEP

,

Tomo Galić

,

HERA

,

struja poskupljenje

Zahtjev Hrvatske elektroprivrede (HEP), odnosno zahtjevi HEP-ovih društava za poskupljenje električne energije stigli su u Hrvatsku energetsku regulatornu agenciju (HERA), a njihova bi analiza trebala biti gotova u naredna dva tjedna, izjavio je danas predsjednik Upravnog vijeća HERA-e Tomo Galić.

Zahtjevi HEP-ovih društava za preispitivanjem postojećih tarifnih stavki stigli su u HERA-u prošli tjedan, a u naredna dva tjedna trebala bi biti gotova analiza tih zahtjeva, kazao je Galić odgovarajući na pitanje novinara kakvu cijenu električne energije hrvatska kućanstva mogu očekivati u ostatku godine.

Upitan koliko je poskupljenje tražio HEP i je li riječ o 17 posto kako se nagađa u medijima, odgovorio je da HEP-ova društva imaju različite zahtjeve te da ne može sa sigurnošću reći je li prosječno traženo poskupljenje 17 posto.

"Zahtjeve su HEP-ova društva podnijela pojedinačno, a promjena cijene za potrošače ovisit će i o tarifnim modelima i vrsti brojila", kazao je Galić.

Nakon što obradimo podatke, Upravno vijeće HERA-e donijet će odluku i proslijediti je Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, rekao je Galić na konferenciji za novinare o projektu "Jačanje energetske efikasnosti u zemljama kandidatima i aspirantima za članstvo u EU-u" (BeEAMS). (hina/metro-portal)

23.03.2010. 16:20:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh