« Film
objavljeno prije 11 mjeseci
15. ZAGREBDOX

ZagrebDox otvoren danskim filmom

Projekcijom filma "Te smo noći pali" danske redateljice Cille Hannibal počeo je petnaesti ZagrebDox

ZagrebDox je otvoren
ZagrebDox je otvoren (Arhiva)
Više o

otvaranje

,

15. ZagrebDox

U međunarodnoj konkurenciji je 19 filmova, a u regionalnoj 18. Ukupno, do 3. ožujka pred ljubiteljima dokumentarizma su 104 naslova.   

Međunarodna selekcija je iznimno atraktivna - u konkurenciji su čak tri filma nominirana za Oscara, a ima i filmova koji su bili u konkurenciji na BAFTA-i, Sundaceu, u Berlinu.

Novi programi su Slow Dox, Ljubav i moda te Poznati o poznatima.

Bit će prikazana i retrospektiva ukrajinskog redatelja Sergeja Loznice, jednog od najcjenjenijih dokumentarista dašanjice te autorska večer hrvatskog redatelja Nebojše Slijepčevića.

ZagrebDoxPro - događanja za profesionalce otvorena za javnost

Za vrijeme trajanja ZagrebDoxa, od 24. veljače do 1. ožujka, u Zagrebu se paraleleno održava program usavršavanja ZagrebDox Pro, sa šest događanja otvorenih za javnost.

Uz jednodnevni pitching forum, na kojem će se predstaviti 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije iz 12 zemalja, publiku očekuju i dva masterclassa s cijenjenim autorima i redateljima Želimirom Žilnikom i Sergejem Loznicom, najavljeno je s festivala.

Jedan od najistaknutijih dokumentarista regije, legendarnog crnovalovca i laureata Berlinalea te jedan od začetnika žanra doku-drame Želimir Žilnik će na masterclassu "Bez tauba" izložiti svoje višegodišnje iskustvo na produkciji niskobudžetnih igrano-dokumentarnih filmova, a osvrnut će se i na prednosti i izazove s kojima se susreće u radu.

Žilnik na ZagrebDox stiže i kao član međunarodnog žirija, a na festivalu će također biti prikazan njegov recentni film "Među ljudima: život i gluma", koji je nastao za izložbu "Građani iz sjene" o pedeset godina redateljeva rada.

Volume 90% 
25.02.2019. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh