« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
SUTRA

Zagrebački taksisti ponovno idu u štrajk

Novi štrajk počinje u četvrtak u pet ujutro i trajat će do konačnog dogovora između udruge Radio taksi i Zagrebačke gradske Skupštine

Zagrebački taksisti ponovno idu u štrajk
Zagrebački taksisti ponovno idu u štrajk (Bernard Čović/Cropix)
Više o

taksisti

,

Radio Taxi

,

taksi

,

taxi

,

Mario Monti

Zagrebački taksisti sutra ponovno počinju štrajk jer, kako tvrde, grad osporava njihove zahtjeve, pa i one oko kojih je bio postignut dogovor, a za vrijeme štrajka će obavljati prijevoz samo za potrebe Zavoda za transfuziju krvi.

Štrajk će početi u pet ujutro, a trajat će do konačnog dogovora između udruge Radio taksi i Zagrebačke gradske Skupštine oko nove odluke o taksi prijevozu u gradu Zagrebu, koja je na dnevnom redu Skupštine 26. listopada.

U priopćenju Udruge Radio taksi Zagreb, koja okuplja 1.034 zagrebačka taksista, kaže se kako se novom odlukom o taksi prijevozu određuje novi broj taksi vozila u Gradu Zagrebu te ukidaju neka stečena prava taksista.

Predsjednika zagrebačke Skupštine Borisa Šprema, za kojega napominju da je ranije podržao njihov projekt jeftinije taksi usluge "taksi plus", taksisti optužuju da se sad ne zalaže za to da Zagrepčani dobiju bolju i jeftiniju taksi uslugu, da nastoji uvećati broj taksija u gradu i pogodovati tajkunima "koji žele ulaz na naše tržište".

To ne možemo smatrati borbom za liberalizaciju tržišta, već očitom zloupotrebom položaja i moći, navodi se u priopćenju u kojem taksisti spočitavaju SDP-u da "tolerira takvo ponašanje, a zalaže se za borbu protiv korupcije i socijalna prava".

"Zagrebački taksisti će braniti svoja radna mjesta i službu koju su ustanovili generacijskim trudom. Nadamo se da će javnost sagledati ove događaje u pravom svjetlu", ističe se u priopćenju. (hina/metro-portal)

20.10.2010. 18:41:36
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kladionicar
    20.10.2010. 22:38
    koji debili štrajkaju zato jer dolazi konkurencija po to može samo čovjek debil
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh