« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
PECHAKUCHA NIGHT

Hrvatski umjetnici prikupili 27.000 kuna za obnovu Haitija

Na petoj po redu kulturnoj manifestaciji PechaKucha Night Zagreb prikupljeno je 27 tisuća kuna namijenjenih obnovi Haitija, priopćili su danas organizatori

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/Cropix)
Više o

Haiti

,

novac

,

obnova

,

PechaKucha Night

U Muzeju suvremene umjetnosti sinoć se okupilo 12 hrvatskih kreativnih umjetnika i više od tisuću posjetitelja, kako bi se priključili globalnoj akciji sa još 70 drugih PechaKucha gradova diljem svijeta, a tijekom koje su organizirane kratka umjetnička predstavljanja s ciljem prikupljanja sredstva za obnovu Haitija.

PechaKucha Night osmislili su arhitekti Astrid Klein i Mark Dytham u Tokiju 2003. godine, a cijela manifestacija kreće iz Tokija i tijekom 24 sata obilazi svijet, te završava u Tokiu.

PechaKucha Night je u Hrvatsku stigla u siječnju 2009. i do sada se održala četiri puta, predstavivši 42 kreativna umjetnika i skupine. Večeri PechaKucha su neprofitnog tipa i funkcioniraju na način da se svaki put okupljenoj publici predstavi desetak kreativnih ljudi, neovisno o području djelovanja. Zadatak im je da pobliže ispričaju što rade i što ih inspirira. Svatko predstavlja 20 svojih vizualnih materijala i ima 20 sekundi za priču o svakm od njih, odnosno točno 6 minuta i 40 sekundi "slave prije nego što na red stiže sljedeći". Nakon prezentacije nema pitanja i odgovora, već to slijedi na kraju, uz glazbu i druženje.

Na petoj PechaKucha Night Zagreb sinoć su nastupili Braco Dimitrijević, Borut Šeparović (Montažstroj), Damir Martinović Mrle(Let3), I-gle, Petar Mišković, Dejan Dragosavac Ruta, Ana Hušman, Tomislav Torjanac, Marko Tadić, Antonija Majača i Ivana Bago, Valerij Jurešić i Hrvatski Caritas.

PechaKucha Night Zagreb Vol.5 omogućili su Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, AVC Zagreb, V grupa zaštita, Croatia Airlines, Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za kulturu i šport Grada Zagreba. (hina/metro-portal)

21.02.2010. 17:08:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh