« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
SANACIJA

Zagrebačka županija osigurava pet milijuna kuna za poplavljena područja

Sjednica Županijske skupštine na kojoj će se donijeti rebalans proračuna održat će se 26. listopada, nakon čega će se novac raspodijeliti gradovima i općinama

Rugvice
Rugvice (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Zagrebačka županija

,

poplave

,

financijska pomoć

,

vodostaj

Zagrebačka županija danas je izvijestila da će rebalansom proračuna osigurati pet milijuna kuna bespovratnih financijskih pomoći za sanaciju šteta nastalih na poplavljenim područjima županije. Isplatu financijske pomoći na današnjoj je sjednici županijskog Stožera zaštite i spašavanja najavio župan Stjepan Kožić. Sjednica Županijske skupštine na kojoj će se donijeti rebalans proračuna održat će se 26. listopada, nakon čega će se novac raspodijeliti gradovima i općinama.

Današnjem sastanku Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije uz predstavnike Hrvatskih voda, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Županijske uprave za ceste, Crvenog križa, Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Zavoda za javno zdravstvo, nazočili su i gradonačelnici i načelnici županijskih gradova i općina zahvaćenim poplavom.

Oni su izvijestili o trenutnom stanju na svom području, a svi su se složili da je sustav zaštite od poplava uzvodno od Zagreba potrebno čim prije izgraditi, odnosno rekonstruirati i poboljšati nizvodno od Zagreba, priopćila je voditeljica odsjeka za odnose s javnošću Zagrebačke županije Martina Brautović.

Župan Kožić zatražio je od svih gradova i općina zahvaćenih poplavom izvješće o štetama kao i prijedlog konkretnih mjera u smislu obrane od poplave. Također pozvao je gradonačelnike i načelnike da se u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima priključe Zagrebačkoj županiji i izdvoje određena sredstva za sanaciju šteta, navodi se u priopćenju.

Prema informacijama iz Hrvatskih voda vodostaj rijeke Save na vodomjeru Jesenice dosegnuo je maksimum u pet sati ujutro u iznosu od 329 cm i od tada je u padu. Vodostaj je u padu i na vodomjeru u Podsusedu i Jankomiru dok je još uvijek u porastu u Rugvici. Situacija je najteža na području općine Orle koja je 70 posto zahvaćena poplavom te na području grada Velike Gorice gdje je poplavljeno 13 naselja te oko 700 kuća. (hina/metro-portal)

26.09.2010. 15:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh