« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
JOŠ NIJE GOTOVO

Novi vodni val iz Slovenije kod Rugvice vrhunac dostiže iza ponoći

Most na rijeci Lonji na cesti Sisak-Popovača jučer je ponovno zatvoren za promet, nakon što je bio kratko otvoren nakon prolaska prethodnog velikog vodenog vala

Pogled na Savu u Zagrebu
Pogled na Savu u Zagrebu (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

vodni val

,

Sava

,

Rugvica

,

Crveni ciklus

Vodeni val Save koji je došao iz Slovenije u Hrvatsku jutros u osam sati dosegnuo je maksimum u Zagrebu od 226 centimetara i trenutno se kreće prema vodomjeru Rugvica na velikogoričkom području, izjavio je danas u 14 sati zamjenik rukovoditelja obrane od poplava za vodno područje sliva Save Dražen Budišić.

"Očekujemo da će taj vodeni val maksimalni vodostaj na vodomjeru Rugvica dosegnuti poslije ponoći, u ranim jutarnjim satima i da će iznositi 630 centimetara", rekao je Budišić. Naglasio je kako se ne očekuje da će taj vodeni val izazvati probleme na vodenim građevinama i u branjenom području jer su vodostaji u prosjeku 2,5 metra niži nego što su bili vodostaji zabilježeni od 17. do 22. rujna.

Most na rijeci Lonji na cesti Sisak-Popovača jučer je ponovno zatvoren za promet, nakon što je bio kratko otvoren nakon prolaska prethodnog velikog vodenog vala. Međutim, jučerašnjim obilaskom stručnjaci su utvrdili da je prethodni vodeni val toliko oštetio most da se mora ponovno zatvoriti, rekao je Budišić. (hina/metro-portal)

26.09.2010. 16:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh