« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
FILHARMONIJA

Zagrebačka filharmonija najavila novu uzbudljivu sezonu

Uz novog sponzora, Zagrebačku banku, najavljene su još dvije serije, Zvjezdana i Regionalna

Zagrebačka banka je novi generalni sponzor Filharmonije
Zagrebačka banka je novi generalni sponzor Filharmonije (Siniša Sunara)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Zagrebačka banka

,

Miljenko Puljić

,

sezona 2011/2012

U četvrtak, 12.05. u Multimedijalnoj dvorani caffe bara Matis u Zagrebu, održana je konferencija za medije Zagrebačke filharmonije kojom je promovirana nova koncertna sezona 2011./2012. te predstavljena Zagrebačka banka kao novi generalni sponzor Zagrebačke filharmonije tijekom iduće tri sezone.

Ispred Zagrebačke filharmonije brojnim predstavnicima medija obratio se ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić, a novo, izuzetno značajno partnerstvo sa Zagrebačkom bankom predstavila je Daniela Roguljić Novak, članica Uprave ZABA-e.

"S velikim veseljem najavljujemo novu koncertnu sezonu koja će u godini naše velike obljetnice - 140 godina uspješnog djelovanja - donijeti niz noviteta i još više glazbenih doživljaja", rekao je ravnatelj Puljić. "Posebno nam je drago da u ovoj prigodi možemo predstaviti Zagrebačku banku kao našega novog generalnog sponzora, koja je prepoznala naše djelovanje i odlučila ga kvalitetno i na više godina podržati".

Miljenko Puljić i Danijela Roguljić Novak"Iznimno mi je drago što danas imamo priliku iskazati našu podršku Zagrebačkoj filharmoniji, jednoj od najbitnijih sastavnica naše glazbene scene. U iduće tri godine Zagrebačka će banka, kao već tradicionalni pokrovitelj glazbenih događanja, pratiti djelovanje Zagrebačke filharmonije te se radujemo vrhunskoj glazbi u kojoj ćemo imati prilike uživati", izjavila je Daniela Roguljić Novak.

Predstavljanje nove sezone pratile su uz predstavnike medija i brojne osobe iz društvenog te javnog života. Među nazočnima su bili Tatjana Holjevac, potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, potom Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, naš ugledni maestro Vladimir Kranjčević, kao i Nina Badrić, Gordan Kožulj, Maksim Mrvica i mnogi drugi.

Maksim Mrvica, Danijela Roguljić Novak, Nina Badrić, Miljenko Puljić

U novoj sezoni Zagrebačka filharmonija svoju vjernu publiku darovat će brojnim glazbenim iznenađenjima. Umjesto dosadašnja tri, sezona 2011./2012. donijet će čak 5 koncertnih ciklusa: Crveni, Bijeli, Plavi, Regionalni i Zvjezdani, a naslovima Vatra, Eter, Voda, Zemlja i Zrak Zagrebačka filharmonija na simboličan način želi upozoriti na važnost osnovnih životnih elemenata bez kojih je naša budućnost na Zemlji ugrožena.

Uz orkestar Zagrebačke filharmonije očekuje nas doista uzbudljiva koncertna sezona sa svjetskim imenima glazbene scene od Ive Pogorelića do Sir Nevillea Marrinera, a posebno je vrijedno istaknuti izvedbe niza remekdjela svjetske literature od Mozartova Rekvijema do Händelova Mesije i Beethovenove Misse solemnis.

O novom Regionalnom ciklusu kojim započinje kulturna suradnja i razmjena Zagrebačke filharmonije s filharmonijama iz Ljubljane i Beograda, govorio je i ravnatelj Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič, a Miljenko Puljić najavio je i još jedan ekskluzivni novi ciklus - Zvjezdani ciklus - u kojem će Filharmoničari ugostiti najveće glazbene zvijezde od američke dive Denyce Graves do latino jazz pijanista Michela Camila i od Nine Badrić do Maksima Mrvice.

Uz novu sezonu, najavljen je i veliki koncert u zagrebačkoj Areni 4. srpnja, na kojem će karizmatični ruski maestro Valerij Gergijev uz preko 1.000 izvođača i glazbenike Zagrebačke te Slovenske filharmonije izvesti velebnu Simfoniju tisuće Gustava Mahlera. Detalji o tom velikom koncertnom događaju bit će najavljeni i posebnom press konferencijom.

Ovaj događaj XXL formata jedinstven u svjetskim razmjerima iz Zagrebačke filharmonije najavljuju kao glazbeni megaspektakl desetljeća, a jedno je sigurno:

Pred nama je bezbroj uzbudljivih glazbenih doživljaja koji se ne smiju propustiti!

12.05.2011. 15:24:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh