« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
AKCIJA

Zagreb Pride poziva na ljubljenje pred katedralom

Dođite ljubiti bližnjeg svog pred Katedralu zajedno sa Zagreb Prideom

Javno ljubljenje pred Katedralom
Javno ljubljenje pred Katedralom (Arhiva)
Više o

prosvjed

,

gay pride

,

zagrebačka katedrala

,

Zagreb Pride

Buka oko zdravstvenog odgoja neće se smanjiti, barem ako je suditi prema najavama Zagreb Pridea koji poziva na masovno ljubljenje LGBT osoba pred zagrebačkom katedralom u subotu, 12. siječnja u 15 sati.

Evo što kažu:

"Proteklih mjesec dana Katolička crkva vodi homofobnu kampanju kakva se još nije mogla doživjeti u Hrvatskoj. Nas - lezbijske, gejeve, biseksualne i transrodne građane i građanke RH - se sustavno demonizira, spominjanje našeg postojanja se naziva 'razaranjem čovjeka', masovno se dijele leci u kojima se homoseksualnost proglašava protuprirodnom, Božić se pretvara u blagdan mržnje protiv LGBT osoba, biskupi čine sve što mogu da pogaze dostojanstvo lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba koje žive u Hrvatskoj", objasnili su iz Zagreb Pride udruženja putem svoje Facebook stranice. 

"Vrhunac svega su skandalozne, uvredljive i mrziteljske izjave, u kojima nas se optužuje da uništavamo Hrvatsku, čime se LGBT osobe želi još više poniziti i izolirati u društvu, te izložiti progonu i nasilju". 

"Pokažimo da hrvatski lezbijke, gejevi, biseksualne i transrodne osobe, kao i naše obitelji, prijatelji/ce, susjedi/e i podržavatelji/ice, neće šutjeti i vječno podnositi najstrašnije uvrede i vođenje kampanje koja može uništiti mnoge živote, naročito mladih LGBT osoba. 

Pokažimo da se umijemo dostojanstveno i ponosno suprotstaviti nastojanjima da se naše ljudsko dostojanstvo pogazi! Pokažimo kako se ne plašimo braniti naša prava! Pokažimo kako se ne plašimo napada! Pokažimo da mi volimo, a ne mrzimo! 

Dođite ljubiti bližnjeg svog pred Katedralu zajedno sa Zagreb Prideom", pozvali su iz udruženja Zagreb Pridea. 

11.01.2013. 13:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh