Metro-portal.hr

objavljeno 11.01.2013. 13:42:00
AKCIJA

Zagreb Pride poziva na ljubljenje pred katedralom

Dođite ljubiti bližnjeg svog pred Katedralu zajedno sa Zagreb Prideom

Javno ljubljenje pred Katedralom
Javno ljubljenje pred Katedralom (Arhiva)

Buka oko zdravstvenog odgoja neće se smanjiti, barem ako je suditi prema najavama Zagreb Pridea koji poziva na masovno ljubljenje LGBT osoba pred zagrebačkom katedralom u subotu, 12. siječnja u 15 sati.

Evo što kažu:

"Proteklih mjesec dana Katolička crkva vodi homofobnu kampanju kakva se još nije mogla doživjeti u Hrvatskoj. Nas - lezbijske, gejeve, biseksualne i transrodne građane i građanke RH - se sustavno demonizira, spominjanje našeg postojanja se naziva 'razaranjem čovjeka', masovno se dijele leci u kojima se homoseksualnost proglašava protuprirodnom, Božić se pretvara u blagdan mržnje protiv LGBT osoba, biskupi čine sve što mogu da pogaze dostojanstvo lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba koje žive u Hrvatskoj", objasnili su iz Zagreb Pride udruženja putem svoje Facebook stranice. 

"Vrhunac svega su skandalozne, uvredljive i mrziteljske izjave, u kojima nas se optužuje da uništavamo Hrvatsku, čime se LGBT osobe želi još više poniziti i izolirati u društvu, te izložiti progonu i nasilju". 

"Pokažimo da hrvatski lezbijke, gejevi, biseksualne i transrodne osobe, kao i naše obitelji, prijatelji/ce, susjedi/e i podržavatelji/ice, neće šutjeti i vječno podnositi najstrašnije uvrede i vođenje kampanje koja može uništiti mnoge živote, naročito mladih LGBT osoba. 

Pokažimo da se umijemo dostojanstveno i ponosno suprotstaviti nastojanjima da se naše ljudsko dostojanstvo pogazi! Pokažimo kako se ne plašimo braniti naša prava! Pokažimo kako se ne plašimo napada! Pokažimo da mi volimo, a ne mrzimo! 

Dođite ljubiti bližnjeg svog pred Katedralu zajedno sa Zagreb Prideom", pozvali su iz udruženja Zagreb Pridea. 

11.01.2013. 13:42:00
http://metro-portal.hr/zagreb-pride-poziva-na-ljubljenje-pred-katedralom/75915/