« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
UHIĆENI

Zagreb: Predstavljali se kao policajci i pljačkali stare i nemoćne

Dvojica muškaraca su se, osim kao policajci, predstavljali kao vodoinstalateri, zaposlenici javnih tvrtki ili hitnih intervencija

lažni policajci pljačkaši
lažni policajci pljačkaši (Danijel Soldo/Cropix)
Više o

lažni policajci

,

pljačkaši

,

fukushima

Dvojica muškaraca su u posljednja dva mjeseca u Zagrebu pljačkali stare i nemoćne osobe tako što su se predstavljali, među ostslim, i kao policajci, a zagrebačka policija je izvijestila da su uhićeni.

Dvojac je star 35 i 31 godinu, a upao je u čak 15 stanova. Osim kao policajci predstavljali su se i kao vodoinstalateri, zaposlenici javnih tvrtki ili hitnih intervencija. Nakon što bi se lažno predstavili, iskoristili bi nepažnju i nemoć svojih žrtava te ih svladali fizičkom snagom i suzavcem. Potom bi im iz stanova krali novac, mobitele, dokumente i nakit. Ukupan plijen procijenjen je na više od 66 tisuća kuna.

Njihova najmlađa žrtva imala je 76, a najstarija čak 93 godine.

Kad je ušla u trag razbojnicima, policija je pretražila njihove stanove i pronašla dio ukradenog nakita, sprej suzavac i mobitel. Uhićeni su nakon kriminalističkog istraživanja u policiji poslijepodne dovedeni istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda. (hina/metro-portal)

17.06.2010. 16:58:34
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Pero
    17.06.2010. 17:44
    a di baš umirovljenike...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh