« Zagreb
objavljeno prije 14 godina
SVE POVEZANO

Koruško istražno povjerenstvo provjerava kredite Hoto Grupe

POGLEDAJTE VIDEO - Pravo na grad i Zelena akcija žele da se istraži je li projekt Cvjetni još jedan sumnjiv posao Hypo banke

Varšavska Hoto grupa Cvjetni
Varšavska Hoto grupa Cvjetni (Damjan Tadić/Cropix/Infopunkt)
Više o

Pravo na grad

,

Zelena akcija

,

Hoto grupa

,

Hypo banka

,

Tomislav Horvatinčić

,

Tomislav Tomašević

,

Teodor Celakoski

,

projekt cvjetni

,

varšavska prosvjed

,

mark twain

,

hlađenje

,

14. ožujka

Koruško istražno povjerenstvo ispitat će projekt Hoto Grupe u Varšavskoj ulici zbog kreditiranja kod austrijske Hypo Alpe Adria Banke (HAAB), rekao je danas na novinarskoj konferenciji u Varšavskoj ulici predsjednik istražnog povjerenstva za poslovanje HAAB koruškog parlamenta, Rolf Holub.

Novinare su pozvali Zelena akcija i Pravo na grad, koji žele da im koruško povjerenstvo pomogne u rasvjetljavanju okolnosti pod kojima je Hoto Grupa dobila kredite od HAAB. Predsjednik Prava na grad Teodor Celakoski je predao dokumente koji potvrđuju da je Hoto Grupa jamčila za kredit nekretninom na Cvjetnom trgu, koja vlasnički-pravno nije bila uređena.

Holub je potvrdio da postoje veze između bivšeg rukovodstva HAAB, te političara i ulagača iz Hrvatske, te da će se njegovo istražno povjerenstvo nakon ljetna pauze početi baviti poslovanjem HAAB u Hrvatskoj.

Podsjetio je da su već zvali kao svjedoka guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog, koji se pozivu nije odazvao. Po Holubovim riječima, upravo Rohatinski može pojasniti poslovanje i kreditiranje HAAB u Hrvatskoj.

''Ukoliko se ne bude odazvao ni na drugi poziv, pokušat ćemo naći način za razgovor u Hrvatskoj", rekao je Holub. Ocijenio je da je problematičan i sustav revizija poslovanja koji obavljaju četiri najveće revizorske kuće na svijetu.

Gost Zelene akcije i Prava na grad je naveo i podatak da je iznos nenaplaćenih kredita HAAB skočio sa četiri na osam milijardi eura, što je bila posljedica prenapuhanih vrijednosti hipoteka i nekretnina u koje je bivše vodstvo banke ulagalo novac. (Infopunkt/metro-portal)

17.06.2010. 16:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh