« Život
objavljeno prije 24 dana i 11 sati
COOL

Zagreb je zapravo cool za goste?

Zagreb je po istraživanju quotezone.co.uk koje je zaintrigiralo Britance, budžetna europska destinacija koja je savršen spoj starog i novog

Zagreb je odličan grad...
Zagreb je odličan grad... (Arhiva)
Više o

Zagreb

,

turisti

Istraživanje koje je proveo Quotezone.co.uk, a objavio Express, analiziralo je podatke iz 12 najposjećenijih glavnih gradova diljem Europe, uključujući Pariz, Berlin, Madrid i Rim, i uvrstilo Zagreb među najpovoljnije hotspotove.

Gradovi su rangirani na temelju nekoliko čimbenika na koje bi trebali obratiti pozornost oni koji imaju malo novca, uključujući boravišnu pristojbu, troškove hotela, cijenu obroka i piva, troškove karata za javni prijevoz i udaljenost od zračne luke.

Zagreb je posebno visoko rangiran zbog pristupačnih piva i jeftinih prometnih veza, savršenih za kretanje. Studija je pokazala da turisti obično plaćaju samo 1 euro dnevno boravišne pristojbe.

To je znatna ušteda u usporedbi s drugim europskim prijestolnicama poput Rima, gdje boravišna pristojba iznosi otprilike 6,45 funti po danu.

Također se može uštedjeti kada se radi o objedovanju i piću u gradu. Studija je pokazala da je prosječna cijena obroka vani samo 12 eura.

Ako želite pivo uz obrok, u prosjeku ćete potrošiti samo 2,58 funti. U usporedbi s pivom u britanskom glavnom gradu Londonu, gdje je prosječna cijena pinta u Londonu 5,90 funti, zagrebačko je pivo osjetno pristupačnije.

Studija je pokazala da javni prijevoz košta u prosjeku samo 0,53 eura po karti - što je jednako potrošnji od samo 46 penija. A s obzirom na povezanost grada sa zračnom lukom, možete stići na svoj let i vratiti se s njega bez trošenja novca.

22.05.2024. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh