« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
radimir čačić:

Zagreb je pred bankrotom!

POGLEDAJTE VIDEO - Predsjednik HNS-a ući će u Skupštinu Zagrebačkog holdinga, ali uz temeljite promjene

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)
Više o

Milan Bandić

,

Zagrebački holding

,

Radimir Čačić

,

Dragan Kovačević

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić održao je danas konferenciju za novinare u sjedištu stranke.

Složio se s time da uđe u Skupštinu Zagrebačkog holdniga, ali pod uvjetom da može utvrditi jasnu strategiju i mogućnost kontrole rada Holdinga, kao i da se može utjecati na realizaciju projekata u Zagrebu za koji drži da se zbog načina rada "dokazano neuspješnog gradonačelnika" Milana Bandića nalazi "pred bankrotom".

Kaže da nije realiziran niti jedan važan projekt - nema ništa od grada na Savi, od lake gradske željeznice, kongresnog centra.

''Od onog 'ja delam' ostalo je nekoliko krpanja gradskih ulica i nešto nezagađene vode", izjavio je Čačić.

Čačić kaže da smo svi svjedoci korumpirane vlasti na razini države, ali i grada Zagreba:

Čačić naglašava nužnost utvrđivanja strategije rada Holdinga koji "raspolaže sa sedam milijardi javnog novca građana grada Zagreba". Ističe i nužnost kontrole rada Holdinga jer HNS, kaže, neće biti ničiji smokvin list za dosadašnje ili eventualne buduće neuspjehe, te dodaje da stranka želi imati i "jasan utjecaj na realizaciju projekata u čijem kreiranju je spremna sudjelovati".

Grad koji čini "dvije trećine hrvatske dobiti u gospodarstvu" nalazi se pred bankrotom, upozorio je Čačić i dodao da u Hrvatskoj, nakon brodogradnje, "najveću subvenciju prima Holding Zagreb".

I novi čelni čovjek zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević istaknuo je da je sedam milijardi kuna javnog novca pogrešno usmjereno i da se dug Holdinga može sanirati jedino razdvajanjem komunalnog i tržišnog sektora.

10.11.2009. 13:45:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh